22 procents återbäringsränta i Skandia Liv under juni

| 7 juni, 2021 | 0 kommentarer

Som en effekt av en hög kollektiv konsolideringsgrad (KKG) höjde Skandia tillfälligt återbäringsräntan under helgen 5-6 juni på traditionellt förvaltat försäkringskapital. Återbäringsräntan återgick till 5 procent från och med den 7 juni. Med den tillfälliga höjningen görs en preliminär fördelning på närmare 8 miljarder till kunderna under månaden, vilket motsvarar en genomsnittlig återbäringsränta på 22 procent under juni.

Värdet på kundernas försäkringskapital från den 1 juni växer med cirka 1,7 procent (före avdrag för skatt och avgift) under månaden.

– Vi har sett en fortsatt stark utveckling på marknaderna och i kombination med framgångsrik kapitalförvaltning har vi fått en stark avkastning i portföljen. Det gör att vi tillfälligt kan höja återbäringsräntan kraftigt en tredje gång sedan februari, säger Frans Lindelöw, koncernchef på Skandia.

Vid utgången av april var KKG 111 procent. Eftersom KKG ligger på en hög nivå är det förenligt med Skandias riktlinjer för konsolidering att genomföra en kraftig tillfällig höjning av återbäringsräntan. Inbetalningar som gjordes före den 5 juni har fått del av den tillfälliga höjningen. För inbetalningar från och med den 5 juni är återbäringsräntan 5 procent.

Om Kollektiv konsolideringsgrad 
Kollektiv konsolideringsgrad (KKG) är ett mått som visar relationen mellan de fördelningsbara tillgångarna och värdet av kundernas samlade försäkringskapital. Är KKG 100 procent motsvarar värdet på tillgångarna exakt kundernas försäkringskapital.

För ytterligare information:
Pontus Haag, presschef, 08-788 47 12
pontus.[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *