2500 techkvinnor tar över Waterfront den 6 mars

| 14 januari, 2020 | 0 kommentarer

För sjunde året i rad arrangerar Women in Tech Nordens största teknikkonferens för kvinnor. Förra året tog biljetterna slut på 45 sekunder och för att möta det enorma intresset flyttar konferensen nu till större lokaler och ökar med 1000 platser. De eftertraktade biljetterna är gratis, tack vare stödet från 30 av Sveriges mest intressanta och engagerade teknikföretag. Biljettsläppet sker den 30 januari, kl 12.00.

WITsthlm2020 är Nordens största event för kvinnor inom teknikbranschen. Konferensen har vuxit för varje år och för att ännu fler ska få möjlighet att delta kommer den i år att äga rum på Stockholm Waterfront, vilket innebär fler platser än någonsin. WITsthlm2020 skapas genom stöd från rekordmånga bolag. De står alla bakom initiativet som vill lyfta att det är kritiskt för branschen att fler kvinnor väljer en karriär inom tech och att de som redan finns i branschen ska vilja stanna kvar.

– Women in Tech är drivet av människor och företag som vill skapa förändring. Från bolagens sida är det en överlevnadsfråga att få in de bästa talangerna till sina team, och bra team består av människor med olika perspektiv och erfarenheter. Det är här våra partners gör skillnad varje dag, med sitt arbete kring inkludering och rekrytering, säger Elin Eriksson, Director för Women in Tech Sweden, och fortsätter: 

– När vi frågar våra närmare 9000 medlemmar om vad som mest påverkar deras karriärval så är det nätverk och förebilder som nämns som det absolut viktigaste. Om du ser någon du kan identifiera dig med i en spännande roll, som gjort banbrytande forskning eller som grundare av en techstartup, är det enklare att se dig själv i yrket i framtiden. På WITsthlm2020 finns både nätverket och förebilder, både på scenen och bland de framåtlutade deltagarna. Jag är mycket glad och stolt att den här unika rörelsen har vuxit sig ännu större och vår nya lokal möjliggör ännu fler möten mellan människor.

Gratisbiljetter tack vare stöd från våra partners
WITsthlm2020 brukar äga rum på Internationella Kvinnodagen, men eftersom den i år infaller på en söndag kommer konferensen hållas fredag den 6 mars. Intresset har vuxit varje år sedan starten 2014 och förra årets platser blev fullbokade 45 sekunder efter biljettsläppet. Programmet för årets konferens publiceras inom de närmaste veckorna och biljetterna släpps torsdag den 30 januari kl 12.00. Som tidigare år är biljetterna helt gratis för deltagarna, tack vare stödet från alla fantastiska partners. Dyra biljetter ska inte vara ett hinder för den som funderar på att komma in i branschen.

 Årets tema är “Beyond Barriers” och Paulina Modlitba som för femte året i rad är programansvarig för WITsthlm beskriver temat:

– I stort som smått tar sig kvinnor förbi hinder varje dag. Vi driver på hållbarhetsforskning, fotograferar svarta hål, utvecklar sociala robotar som tröstar ensamma människor, skapar hållbara vinterjackor som är fyllda med blomblad istället för dun, programmerar DNA, tar fram etiska riktlinjer för avancerad AI, sätter press på de stora techbolagen att ta större ansvar, och mycket mer. Men vi tar oss också förbi hinder som vill sätta stopp för vår framfart: glastak, diskriminerande beslut, exkluderande kulturer och härskartekniker. Allt detta och mer, handlar Women in Tech om. Här samlas och hyllas alla vi som bryter ny mark och vill göra vår planet till en bättre och mer hållbar plats att leva på.

Main partners Women in Tech 2020:
Accenture, Cybercom Group, Ericsson och EY

Co-creating Partners Women in Tech 2020:
Bonnier News, H&M Group, ICA Gruppen, Kindred Group, NENT Group, Planview International, Scania, Storytel, Tele2, Tieto, Tobii och Volvo Cars.

Supporting Partners Women in Tech 2020:
ATG, Betsson, CGI, Electrolux, Hemnet, Klarna, Nasdaq, Salesforce, Schibsted, SEB, Snow Software, Swedbank, Veoneer och Visma.

Programmet för WITsthlm2020 är fortfarande under utveckling; detaljer om talare och breakout sessions kommer att publiceras på womenintech.se.

För mer information:
Women in Tech:s hemsida: womenintech.se
Följ händelserna i sociala medier via #WITsthlm2020
Pressfoton från WITsthlm2019: Women in Tech 2019 (fria för användning av medier, vid publicering ange fotograf: Hilda Arneback)

Women In Tech

Kontakt:
Elin Eriksson, Director
[email protected] +46706388016

Åsa Johansen, Communications
[email protected] +46706235566

Paulina Modtliba, Program manager
[email protected] +46702075096

Women in Tech började som ett event på Internationella kvinnodagen 2014. Sedan dess har Women in Tech vuxit till en gemenskap, en plattform och en rörelse. Målet för Women in Tech är att inspirera kvinnor att välja en karriär inom media och teknik – och att få de som redan är i branschen att stanna kvar – genom att tillhandahålla nätverk, förebilder och erfarenhet från framgångsrika kvinnor och män från både företags- och entreprenörsvärlden. Detta görs bland annat genom en årlig konferens, WITsthlm och andra nätverks- och niche event. Women in Tech Sweden välkomnar alla kön, vi behöver arbeta sida vid sida för att skapa förändring.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *