400 miljoner kronor i den sjätte krisstödsomgången

| 24 november, 2021 | 0 kommentarer

Kulturrådet fördelar nu närmare 400 miljoner kronor i krisstöd för särskilda behov i kulturlivet. Det är den sjätte krisstödsomgången sedan pandemin började. Sammanlagt har Kulturrådet fördelat 3,3 miljarder kronor i krisstöd till kulturen. 

Den här gången är krisstödet avsett för bidrag till projekt som sträcker sig fram till slutet av nästa år. Stödet ska användas för kulturverksamheternas återhämtning, återstart och anpassning.

Av närmare 1 300 ansökningar har cirka tusen fått krisstöd.

Behov av arbetstillfällen och kompetensutveckling
Ansökningarna beskriver bland annat behovet av att skapa arbetstillfällen, marknadsföring, kompetensutveckling och att kunna nå ut med konstnärliga produktioner. Det handlar exempelvis om nyanställningar, internationella samarbeten och att höja kompetensen kring streamade föreställningar.

Det är en stor bredd av aktörer som sökt det sjätte krisstödet; arrangörer, konstnärligt verksamma aktörer, scentekniker och andra som står för kulturens infrastruktur. Det handlar också om hembygdsföreningar, konsthallar, skivbolag, riksorganisationer, bokare, producenter med flera.

Kulturrådet har särskilt prioriterat ansökningar från aktörer som är av central betydelse för respektive konstområde och som säkrar produktion, arbetstillfällen och kompetens inom kultursektorn.

Flest ansökningar inom musikområdet
Musikområdet dominerar som vid tidigare ansökningsomgångar (44 procent av ansökningarna), därefter scenkonst (23 procent av ansökningarna). Bild- och formområdet är fortfarande ett utvecklingsområde när det gäller infrastruktur i landet.

Ansökningsomgången omfattar ansökningar från samtliga regioner, även om storstadsområdena dominerar även denna gång.

Beviljade bidrag
Särskilda behov, sökt belopp under 200 000 kr
Särskilda behov, sökt belopp 200 000–500 000 kr
Särskilda behov, sökt belopp över 500 000 kr

Samlingssida för krisstöden
Läs om bidragen som utlystes under hösten

Ytterligare information
Veronica Lamppa Lönnbro
Enhetschef konstarter och regional utveckling
08 519 264 81
[email protected]

Support
08-519 265 00
[email protected]

Helene Oljons
Pressansvarig
08 519 264 25
[email protected]

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *