Ahlsell emitterar obligationslån om totalt 750 MSEK

| 25 maj, 2018 | 0 kommentarer

fr, maj 25, 2018 20:30 CET

Ahlsell AB (publ) har idag genomfört en första emission av ett icke säkerställt obligationslån om 750 MSEK med en löptid om fyra år. Detta inom ramen för det nyligen etablerade MTN programmet.

Obligationslånet löper med en årlig rörlig ränta om tre månader STIBOR +2,00%. Intresset för emissionen var mycket stort och emissionen övertecknades.

Likviden kommer att användas till refinansiering av delar av befintlig skuld och till allmänna verksamhetsändamål. Ahlsell kommer att ansöka om notering av det nya obligationslånet på marknaden för företagsobligationer vid Nasdaq Stockholm.

DNB och SEB har varit finansiella rådgivare i samband med obligationsemissionen.

För ytterligare information kontakta:
Karin Larsson, Chef för IR och extern kommunikation
08 685 59 24, [email protected]

Filip Berggren, Group Treasurer
08 685 70 14, [email protected]

Kennet Göransson, Ekonomidirektör
08 685 7040, [email protected]

Ahlsell är den ledande distributören i Norden av installationsprodukter, verktyg och förnödenheter för installatörer, byggbolag, fastighetsskötare, industri- och kraftbolag samt offentlig sektor. Det unika kunderbjudandet omfattar över en miljon enskilda produkter och lösningar. Koncernen omsätter drygt 28 miljarder SEK och de tre huvudmarknaderna Sverige, Norge och Finland står för cirka 97% av intäkterna. Med cirka 5 600 medarbetare, över 230 butiker och tre centrallager förverkligar vi varje dag vårt kundlöfte: Ahlsell gör det enklare att vara proffs!

Pressmeddelande, 25 maj 2018

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *