Tanalys

Alstom får svenskt Top Employer-certifikat för första gången och satsar på unga talanger

17 januari 2023 Alstom, global ledare inom smart och hållbar mobilitet, har för första gången tilldelats Global Top Employer 2023-certifiering med certifikat i 22 länder, jämfört med 15 länder 2022. Certifikatet delas ut på kontinentnivå, nationell och global nivå. Det är fjärde året i rad som Alstom-koncernen fått utmärkelsen i Europa, tredje året för Asien-Stillahavsområdet och Nordamerika och första året för Mellanöstern. I år har Alstom för första gånger tilldelats certifikatet i Sverige och på global nivå.

I den gröna omställningen som sker kan Alstom möta en växande efterfrågan på moderna och hållbara mobilitetslösningar. Med en orderbok på 85,9 miljarder euro har koncernen kapacitet och behov av att rekrytera på bred front, och satsar nu särskilt på unga talanger som vill bidra till lösningar för smart och hållbar mobilitet.

”Vi är oerhört stolta över att ta emot Global Top Employer-certifieringen. Utmärkelsen styrker vårt pågående engagemang för att göra Alstom till en av de bästa arbetsmiljöerna i världen. Som ledare inom smart och hållbar mobilitet är innovation och mångfald kärnan i vår företagsstrategi. Vi söker unga talanger som kan uppfinna morgondagens mobilitet och växa med oss”, förklarar Anne-Sophie Chauveau-Galas, Chief Human Resources Officer på Alstom.

Under 2023 ska omkring 200 nya medarbetare rekryteras till Alstom i Sverige.

Alstom investerar i och utbildar sina nya rekryter med Alstom University

I Alstoms rekryteringsstrategi riktas särskilt fokus mot unga akademiker. Målet är att mer än 30 % av rekryteringarna ska vara unga akademiker, doktorander eller följa internationella praktikprogram (VIE). I vissa länder, till exempel Frankrike, är detta redan genomfört.

För att säkerställa integration av och utveckling för unga rekryter, finns en stark intern lärandekultur. I genomsnitt avsätts 21 timmars utbildning till varje anställd globalt per år. Den breda utbildningskatalogen är digital och tillgänglig var som helst, när som helst från vilken typ av enhet som helst (dator, surfplatta eller smartphone). Alstom University erbjuder också VR-utbildning på regionala campus men också från studenternas egna datorer via metaversum, engagerande interaktionsplattformar med avatarer och 3D-modeller eller genom användning av VR-headset.

”Utöver utbildningarna vi rekommenderar betonar vi särskilt erfarenheterna våra praktikanter får, såväl som deras integration i företaget. 2022 fick Alstom ackrediteringen Happy Trainee i Frankrike, Kanada och Brasilien samt Happy Apprentice i Storbritannien. Det visar på företagets strävan att fortsätta erbjuda den bästa möjliga upplevelsen för våra praktikanter och lärlingar”, tillägger Anne-Sophie Chauveau-Galas.

Happy Trainee är en certifiering baserad på interna undersökningar för lärlingar och praktikanter där syftet är att utvärdera unga talangers övergripande arbetserfarenhet och sedan definiera förbättringsområden i varje land.

Profiler som bidrar till innovation och implementering av Alstoms lösningar

Alstom utvecklar hållbara och smarta mobilitetslösningar. Genom hela sin värdekedja erbjuder företaget ett brett utbud av karriärmöjligheter inom alla funktioner, särskilt inom ingenjörsvetenskap, men även inom inköp och projektledning. I linje med trender inom tekniksektorn är mjukvaruteknik och cybersäkerhet bland de mest dynamiska funktionerna. Nya jobb relaterade till väte värderas också högt.

Om Top Employer-certifiering

Top Employer-certifiering erkänner ett företags engagemang för att skapa en bättre arbetsmiljö för sina anställda och har framstående personalpolicyer och praxis. Top Employers Institute certifierar organisationer baserat på deras enkätresultat i HR Best Practices Survey. Undersökningen omfattar sex HR-områden uppdelade i 20 teman; personalstrategi, arbetsmiljö, talangförvärv, utbildning, välbefinnande, mångfald och inkludering.

Johanna SvedinCommunication Director Nordics johanna.svedin@alstomgroup.com

Om Alstom
Alstom visar vägen till en framtid med låga koldioxidutsläpp genom att utveckla och marknadsföra mobilitetslösningar som skapar en hållbar grund för framtidens transporter. Alstoms produktportfölj omfattar allt från höghastighetståg, tunnelbanor, monorail, och spårvagnar till integrerade system, anpassade tjänster, infrastruktur, signalsystem och lösningar för digital moblitet. Alstom har levererat 150 000 fordon som körs i kommersiell trafik runt om i världen. 2022 upptogs bolaget i Dow Jones Sustainability Indices, världen och Europa, för 12:e gången i rad. Alstom har huvudkontor i Frankrike, verksamhet i 70 länder och 74 000 anställda. Koncernens sammanlagda omsättning uppgick till 15,5 miljarder euro i slutet av tolvmånadersperioden som avslutades 31 mars 2021. www.alstom.com

Exit mobile version