Arendal blir platsen för autonom transportlösning från Volvo Autonomus Solutions

| 8 juni, 2021 | 0 kommentarer

Logistik- och industriområdet Arendal i Göteborg kommer att agera platsen för en ny autonom transportlösning från Volvo Autonomous Solutions. Just nu pågår datainsamlingen i området samt i övriga Göteborg, som är ett första steg mot att implementera autonoma transporter på publika vägar. Projektet är ett samarbete mellan Platzer Fastigheter, Volvo Autonomous Solutions, DFDS, APM Terminals, Gothenburg RoRo Terminal och Göteborgs Hamn.

Pilotprojektet med Volvo Autonomous Solutions i spetsen är ett första steg mot kommersialiseringen av autonoma transportlösningar. En teknik som Johan Franzén, affärsområdeschef för industri och logistik på Platzer, tror är framtiden för områden som Arendal.

– Framtiden för Arendal, och liknande hamnnära logistik- och industriområden är att bli autonoma och elektrifierade för att möta effektivitets- och hållbarhetskraven från marknaden, säger Johan Franzén. Den här piloten ger oss som fastighetsägare en inblick i de möjligheter som den nya tekniken skapar för oss och våra hyresgäster.

För Volvo är det full fart framåt i utvecklingen av autonoma transportlösningar. En lastbil utrustad med 21 sensorer kör nu i Arendalområdet i syfte att samla in data om rutten.

– Det är full fart framåt i utvecklingen av autonoma transporter på såväl allmän väg som inom avgränsade områden, säger Nils Jaeger, VD för Volvo Autonomous Solutions. Dessa transporter har en viktig roll att spela i framtiden för logistik och kommer att gynna både näringslivet och samhället när det gäller produktivitet, säkerhet och hållbarhet.

Arendal står inför en spännande utveckling. Området som under årtionden varit mittpunkt för Göteborgs industriella framgång ska förnyas. Förutom att bli plats för autonoma fordon planerar bland annat Platzer att etablera flera industri- och logistikbyggnader i området och kontorsklustret ska utvecklas genom satsningar på ökat utbud och service.

– Det här är helt rätt för Arendal. Vi vill att området även i framtiden ska vara en grogrund för Sveriges nya industriunder. Något som möjliggörs genom områdets flexibilitet, de framåtblickande företagen och de goda förutsättningarna för samarbete som finns här. Det visar inte minst det här projektet, säger Joakim Lindberg, områdeschef på Platzer.

Projektet samfinansieras av Connecting Europe Facility från Europeiska unionen och svenska innovationsfinansiären Vinnova.
 

För ytterligare information om utvecklingen av Arendal vänligen kontakta:
Johan Franzén, affärsområdeschef industri/logistik, Platzer, tel: 0730-89 92 82

För ytterligare information om projektet se pressmeddelande från Volvo Autonomus Solutions: https://www.volvoautonomoussolutions.com/en/news/press-releases/2021/may/full-speed-ahead-on-autonomous-transport-solutions-for-ports
 

Platzer Fastigheter Holding AB (publ) äger och utvecklar kommersiella fastigheter i Göteborgsområdet till ett värde om 23 mdkr. Platzer är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

 

Bild över Arendal. En lastbil utrustad med 21 sensorer kör nu i Arendalområdet i syfte att samla in data om rutten. Ett första steg mot att implementera autonoma transporter på publika vägar. Foto: Göteborgs Bildbyrå/Platzer

Bild över grönområdet och Arendals kontorskluster. Arendal står inför en spännande utveckling. Förutom att bli plats för autonoma transportlösningar kommer satsningar att göras på ökat utbud och service i områdets kontorskluster. Foto: Göteborgs Bildbyrå/Platzer

 

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *