Connect with us

Marknadsnyheter

Årets Female Leader Engineer 2019 är utsedd!

Published

on

Female Leader Engineer är ett program som riktar sig till kvinnliga civilingenjörsstudenter som vill leda människor. Programmet fungerar även som en urvalsprocess för att utse årets Female Leader Engineer, en utmärkelse som tilldelas till en av deltagarna som utmärker sig i sitt sätt att leda människor. Vinnaren av Female Leader Engineer får ett egendesignat traineeprogram på tre av partnerföretagen och ett exklusivt ledarskapsprogram hos Kvinnokompetensen. Under programmet får samtliga deltagare en unik möjlighet till personlig utveckling samt en nära kontakt med företagen, dels genom exklusiva företagsbesök. Årets partnerföretag är: Ericsson, Fortum, Sandvik, Scania, Skanska, SSAB och Stora Enso och Volvo Cars.

Syftet med programmet är att skapa en plattform för kvinnliga ingenjörsstudenter och industribolag att träffas, synliggöra kvinnliga ingenjörer som förebilder inom ledarskap samt att utveckla och uppmuntra kvinnliga studenter inför framtida ledarroller.

Den 5 november utsågs Antonia Dåderman till årets Female Leader Engineer 2019. Antonia läser Informationsteknik vid Kungliga Tekniska Högskolan och tar examen i juni nästa år. Hon brinner för ledarskap och att utveckla människor, och har under programmets gång utmärkt sig i sitt sätt att leda och kommunicera. Antonia har flertalet erfarenheter inom ledarskap, dels som projektledare i en organisation som arbetar för att inspirera gymnasietjejer till att välja en framtid inom teknik. Hon har även varit utbildningsansvarig på sektionen Industriell Ekonomi på Kungliga Tekniska Högskolan. Dessutom har hon talat i Europaparlamentet i Bryssel om hur viktigt det är att kombinera studier med arbetslivserfarenhet och hur det ser ut i Sverige.

Juryns motivering lyder:

Årets vinnare har varit en stark kandidat genom hela processen. Hon är en självklar ledare med en visionär förmåga. Med ett genuint intresse för den enskilda individen och gruppen kombinerat med tydlighet när situationen kräver det, skapar hon en trygghet hos sina medarbetare. Detta gör att vi har lätt för att se henne i en chefsroll på något av partnerbolagen. Hon är en exceptionell kommunikatör med ett starkt driv. Hon är en person som reflekterar över sina motgångar i sin vilja att ständigt utvecklas vidare. Med sin genomtänkta presentation och trygga framtoning tog hon juryn med storm. 

I år sökte hundratals kvinnliga civilingenjörsstudenter från Sveriges alla Universitet och högskolor in till programmet Female Leader Engineer. Av dessa valdes tjugo deltagare ut till höstens program. Deltagarna har förutom att genomgå personlighets- och logiska tester samt kompetensbaserade intervjuer, fått chansen att få en insyn i partnerbolagens verksamhet och kultur genom exklusiva besök på företagen. Av dessa tjugo deltagare väljs tio finalister som får pitcha sig själva och varför just de ska bli framtidens kvinnliga ledare inför en jury bestående av partnerbolagen.

Så här säger Antonia Dåderman, årets Female Leader Engineer 2109 om vinsten och sin medverkan i programmet:
Att bli utsedd till Årets Female Leader Engineer 2019 känns helt fantastiskt och stort! Jag har följt programmet i flera år och har blivit inspirerad av de tidigare deltagarna. Att fått vara en del av programmet i år har känts väldigt spännande och roligt! Det har verkligen varit en inspirationsresa där vi under en månad fått besöka alla åtta partnerbolag och fått lära oss mer om ledarskap. Det har varit otroligt lärorikt!

Såhär säger Lovisa Mankert, Talent Manager på Volvo Cars om företagets medverkan i Female Leader Engineer:
”Årets program har haft 20 imponerande deltagare och det har varit väldigt givande att som partnerbolag få följa dem. Det känns fantastiskt att näringslivet inom kort kommer fyllas på med dessa drivna och engagerade framtida ledare”.

Årets 20 deltagare i Female Leader Engineer var:
Amanda Lindenmeyer Asadi, Chalmers Tekniska Högskola
Anna Malmerot, Linköpings Universitet
Antonia Dåderman, Kungliga Tekniska Högskolan
Diana Diez, Kungliga Tekniska Högskolan
Ellen Paulsson, Umeå Universitet
Hanna Johansson, Chalmers Tekniska Universitet
Ida Kylefalk, Linköpings Universitet
Johanna Olsson, Linköpings Universitet
Josefin Westman, Kungliga Tekniska Högskolan
Julia Lundell, Kungliga Tekniska Högskolan
Kristin Egerström, Lunds Tekniska Högskola
Kristina Stojanoviv, Kungliga Tekniska Högskolan
Linnea Josefsson, Chalmers Tekniska Högskola
Lovisa Torfgård, Kungliga Tekniska Högskolan
Maia Swenson, Chalmers Tekniska Högskola
Majken Tottenhammar, Linköpings Universitet
Marika Daleke, Kungliga Tekniska Högskolan
Rebecca Stenberg, Uppsala Universitet
Tesi Hajzeri, Kungliga Tekniska Högskolan
Tove Karlsson, Kungliga Tekniska Högskolan

Ansökan till nästa års omgång av Female Leader Engineer öppnar hösten 2020.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) publicerar årsredovisning för 2023

Published

on

By

Umeå, 20 april 2024 

Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) (“Kinda Brave”) publicerar årsredovisning och revisionsberättelse för 2023 enligt bilaga. 
 
 
För mer information, vänligen kontakta:  

ir@kindabrave.com

www.kindabrave.com

 
 
Följ gärna oss på Linkedin:  

https://www.linkedin.com/company/kinda-brave/

 
 
Om Kinda Brave Entertainment Group AB (publ) 

Kinda Brave är en modern spelkoncern, fokuserat på att förvärva, äga och utveckla spelstudios och immateriella rättigheter, samt utveckla en division inriktad mot förläggning av speltitlar från tredjepart. Idag består Bolaget av fyra spelstudior och ett mindre förläggarteam. Kinda Braves vision är att skapa en unik underhållningsgrupp, med starka immateriella rättigheter inom olika områden, inklusive TV-serier, filmer och serietidningar. 

Continue Reading

Marknadsnyheter

BioArctic och Eisai ingår forskningsutvärderingsavtal avseende BAN2802

Published

on

By

Stockholm, Sverige den 20 april 2024 – BioArctic AB (publ) (Nasdaq Stockholm: BIOA B) meddelade idag att BioArctic AB och Eisai Co., Ltd., ingått ett samarbetsavtal avseende BAN2802, en potentiell ny behandling som kombinerar BioArctics egenutvecklade BrainTransporter™-teknologi med en läkemedelskandidat mot Alzheimers sjukdom. Vid slutet av samarbetet kommer Eisai att utvärdera den data som genererats och besluta om de vill utnyttja en option att licensiera BAN2802 för behandling av Alzheimers sjukdom.

BioArctic och Eisai har sedan 2005 ett långvarigt samarbete gällande utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. Samarbetet har lett fram till Leqembi® (lecanemab) – världens första godkända[1] läkemedel som visat sig bromsa utvecklingen av tidig Alzheimers sjukdom. Det nya samarbetet bygger på företagens gemensamma kunskap inom Alzheimers sjukdom. Kostnader för forskningsutvärderingsprogrammet kommer att delas mellan bolagen och programmet kommer att utvärdera vad som skulle kunna bli nästa generations sjukdomsmodifierande behandling för Alzheimers sjukdom.

– Jag är mycket glad över att vår Brain Transporter-teknologi fortsätter att utvecklas väl och att vi nu ingått detta första avtal där denna teknik används. Teknologin har en stor potential att kunna förbättra många olika läkemedelsprojekt och hjälpa företag i deras strävan att utveckla läkemedel mot hjärnans sjukdomar, sa Gunilla Osswald, vd på BioArctic. Eisai har varit en värdefull partner till BioArctic under de senaste två decennierna, och vi är mycket glada över att förlänga och fördjupa vår relation genom detta nya forskningssamarbete med BAN2802. Tillsammans har vi tagit fram lecanemab, den första fullt godkända sjukdomsmodifierande behandlingen vid Alzheimers sjukdom i USA, Japan och Kina och vi ser fram emot att fortsätta vårt givande samarbete och leda utvecklingen av nästa generations läkemedel för att hjälpa patienter med den här förödande sjukdomen.

BioArctics egenutvecklade BrainTransporter-teknologi hjälper till att transportera biologiska läkemedel över blod-hjärnbarriären in i hjärnan. Tekniken har potential att medföra snabbare och starkare effekt av behandlingar riktade till hjärnan, samtidigt som den minskar behandlingsbördan för både patienter och samhället. BrainTransporter-teknologin är en viktig del i BioArctics hållbarhetsarbete och bolagets strävan efter att kontinuerligt förbättra klinisk och kommersiell nytta.

Detta pressmeddelande berör en läkemedelskandidat under utveckling och avser inte att förmedla några slutsatser gällande effekt och säkerhet. Det finns ingen garanti för att denna läkemedelskandidat vare sig kommer att slutföra det kliniska utvecklingsprogrammet eller erhålla godkännande av relevanta myndigheter.

Denna information är sådan information som BioArctic AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 20 april 2024, kl. 09.40 CET.

För ytterligare information, vänligen kontakta:  
Oskar Bosson, VP Communications and Investor Relations 
E-mail: oskar.bosson@bioarctic.se  
Telefon: +46 70 410 71 80 

Om samarbetet mellan BioArctic och Eisai  
BioArctic har sedan 2005 ett långsiktigt samarbete med Eisai kring utveckling och kommersialisering av läkemedel för behandling av Alzheimers sjukdom. De viktigaste avtalen är utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen lecanemab som ingicks 2007 och utvecklings- och kommersialiseringsavtalet avseende antikroppen Leqembi back-up för Alzheimers sjukdom som ingicks 2015. 2014 ingick Eisai och Biogen ett gemensamt utvecklings- och kommersialiseringsavtal som innefattar lecanemab. Eisai ansvarar för den kliniska utvecklingen, ansökan om marknadsgodkännande och kommersialisering av produkterna för Alzheimers sjukdom. BioArctic har rätt att kommersialisera lecanemab i Norden och för närvarande förbereder Eisai och BioArctic en gemensam kommersialisering i regionen. BioArctic har inga utvecklingskostnader för lecanemab inom Alzheimers sjukdom och har rätt till betalningar i samband med myndighetsgodkännanden och försäljningsmilstolpar samt royalties på den globala försäljningen.  

Om BioArctic AB  
BioArctic AB (publ) är ett svenskt forskningsbaserat biofarmabolag med fokus på innovativa läkemedel som kan fördröja eller stoppa sjukdomsförloppet av neurodegenerativa sjukdomar. Företaget ligger bakom Leqembi® (lecanemab) – världens första läkemedel som bevisat bromsar sjukdomsutvecklingen och minskar den kognitiva försämringen vid tidig Alzheimers sjukdom. Leqembi har utvecklats i samarbete med BioArctics partner Eisai, som ansvarar för kommersialisering och regulatoriska processer globalt. Utöver Leqembi har BioArctic en bred forskningsportfölj med antikroppar mot Parkinsons sjukdom och ALS samt ytterligare projekt mot Alzheimers sjukdom. I flera av projekten används bolagets egenutvecklade teknologiplattfrom BrainTransporter™ som hjälper till att förbättra transporten av antikroppar in i hjärnan. BioArctics B-aktie (BIOA B) är noterad på Nasdaq Stockholm Large Cap. För ytterligare information, besök www.bioarctic.com.

[1] Godkänt i USA, Japan och Kina.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Nu lanseras Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal

Published

on

By

Statens fastighetsverk, logotyp.

    

Att berätta om de natur- och kulturmiljöer som Statens fastighetsverk (SFV) förvaltar är en viktig del av myndighetsuppdraget. Den 20 april lanseras den nya strömningstjänsten Sevärt, Sveriges minsta kulturkanal, så att hela Sverige ska kunna ta del av berättelserna.

    

Det finns många sevärda platser i SFV:s förvaltning. De är spridda från norr till söder och är – i den mån de går att hålla öppna – ofta välbesökta av dem som bor inom rimliga avstånd. Nu skapas möjligheten för fler att ta del av dessa skatter.

         Våra fastigheter är allas angelägenhet och målet är att de ska engagera ännu fler genom kunskap, spännande berättelser och intagande miljöer, säger generaldirektör Max Elger.

För dem som inte har möjlighet att fysiskt besöka fastigheterna har SFV via bland annat filmer och podd försökt nå ut till fler. Nu förenas resultatet i Sevärt, en öppen playtjänst med strömmat material om SFV:s natur- och kulturmiljöer. Tittarna får följa med in i hantverkares verkstäder, se hemliga rum, uppleva historiska trädgårdar och besöka många andra sevärdheter.

Lanseringen sker den 20 april. Plattformen kommer sedan kontinuerligt att fyllas på med nytt innehåll. Tanken är att Sevärt också ska kunna innehålla material i samarbete med andra aktörer.

Under Stockholms kulturnatt passar Statens fastighetsverk även på att öppna upp ett sevärt, hemligt rum – det gamla vattentornet på Skeppsholmen. Där blir det filmvisning, liveinspelning av podden På plats i historien och popcorn.

För mer information kontakta

Maria Uggla, pressekreterare

010-478 76 00

073-332 22 14

maria.uggla@sfv.se

 

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.