Croisette har representerat säljaren när Svenska Bostadsfonden förvärvar fastigheter i Malmö för 480 Mkr

| 23 juli, 2021 | 0 kommentarer

Svenska Bostadsfonden har, genom sina två dotterbolag SBF Bostad AB och Svenska Bostadsfonden Institution AB, ingått avtal om förvärv av fastigheter i Skåne för 480 miljoner kronor. Fastigheterna innehåller 149 lägenheter och har en total uthyrningsbar yta uppgående till 12 157 kvadratmeter. Säljare är en privat fastighetsägare. Tillträde beräknas ske den 31 augusti 2021, givet att villkor i avtalet är uppfyllda. Fastigheterna ligger på attraktiva lägen i Malmö, och det finns en stor potential att utveckla lägenheterna.

”Jag är glad och stolt över att vi genomför koncernens hittills största fastighetsförvärv. Fastigheterna är centralt placerade på attraktiva lägen i Malmö och är starka tillskott till Svenska Bostadsfondens två fastighetsportföljer, som med detta innehåller cirka 3 000 lägenheter på 18 orter. Merparten av våra fastigheter ligger i Skåne och jag kan ändra mig till vårt lokala kontor i Malmö kommer att ta hand om, och utveckla, dessa fastigheter på samma framgångsrika som gör med Svenska Bostadsfondens övriga fastigheter.  Svenska Bostadsfonden har ett långsiktigt perspektiv på vårt bästa med målet att utveckla fastigheterna till glädje för såväl hyresgäster och lokalsamhällena vi är en del av, som för våra delägare. Jag kan också konstatera att marknaden för hyresbostäder har varit fortsatt stark under det första halvåret 2021, vilket är positivt för våra delägare”, säger Johan Grevelius, VD SBF Bostad och Svenska Bostadsfonden Institution AB.

Vi är stolta över det givna förtroendet att få företräda säljaren i denna prestigefyllda affär och kan konstatera att vi funnit en situation som innebär ett förhöjt värde för båda parter. Vi kan utan tvivel säga att vi har hittat rätt köpare till beståndet som med säkerhet kommer att förvalta detta väl enligt säljarens önskemål”, säger Per Svensson, VD & grundare av Croisette Real Estate Partner.

CEO och grundare, Croisette Real Estate Partner
+46 (0) 76 – 627 27 72
[email protected]

Croisette Real Estate Partner är fastighetsbranschen mest expansiva och nytänkande rådgivare och företräder fastighetsbranschens mest progressiva kunder. Bolagets hängivna och engagerade medarbetare erbjuder kvalificerad och långsiktigt hållbar rådgivning inom transaktion, värdering & analys, lokalförmedling, kompetensförsörjning, förvaltning samt försäkringsförmedling. Croisette är rikstäckande i Sverige och på Island med huvudkontor i Malmö.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *