DBP International AB: Expert bekräftar att DBP:s prekliniska paket är komplett

| 20 februari, 2021 | 0 kommentarer

  

Double Bond Pharmaceutical International AB (publ) (”DBP”) rapporterar att man har fått bekräftelse av externa prekliniska experter att bolagets prekliniska studiepaket är tillräckliga för att kunna ingå klinisk fas I. De externa konsulterna har en lång, internationell erfarenhet inom prekliniska och kliniska studier samt regulatoriska krav därtill inom onkologi.

”Detta är enormt goda nyheter för oss då det prekliniska studiepaketet är en viktig del av dokumentationen för ansökan om klinisk fas I, ”- kommenterar Lili Li, Produktutvecklings Specialist för DBP, – ”Det är denna del som ska verifiera vår data från djur och rättfärdiga att produkten, för första gången (i EU) ska kunna användas i människa d.v.s. First Patient In.”

Om SI053/Temodex: Temodex, som är en lokalt verkande formulering av temozolomid utvecklat av RI PCP i Minsk i Vitryssland, är registrerad i Belarus sedan år 2014 som förstavalsbehandling av glioblastom. Temodex förvärvades av DBP hösten 2015 och utvecklas nu under namnet SI-053 i DBPs pipeline för att nå den Europeiska och globala marknaden. SI-053 förbereds sedan förvärvet för att gå igenom alla de tester och prövningar som behövs för att bli ett registrerat läkemedel mot hjärncancer i EU och globalt. Video presentation: https://youtu.be/v1YLyyUS7DA  

____________________________________________________________________

Fullständigt bolagsnamn:        Double Bond Pharmaceutical International AB (publ)
Organisationsnummer:            556991-6082
Aktiens kortnamn:                    DBP B
Aktiens ISIN-kod:                     SE0007185525 
För mer information, kontakta:
Igor Lokot, VD

Hemsida: http://www.doublebp.com/

Maila till: [email protected]

Följ oss på LinkedIn och Twitter!

____________________________________________________________________

Information om Double Bond Pharmaceutical International AB

DBP är ett farmaceutiskt bolag med verksamhet som inriktar sig framför allt på behandling av cancersjukdomar genom en egenutvecklad drug-delivery-teknologi. Bolaget har i juni 2015 beviljats Orphan Drug Designation-status av European Medicines Agency (EMA) för sin första produkt, SA-033, för behandling av hepatoblastom. Double Bond Pharmaceutical har i oktober 2015 förvärvat rättigheterna till Temodex – ett läkemedel registrerat i Vitryssland för behandling av hjärntumörer. Bolaget har i juli 2016 beviljats Orphan Drug Designation-status av EMA för Temodex.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *