Del av RISE flyttar till Ebbepark

| 8 april, 2021 | 0 kommentarer

Nu är det klart att forskningsinstitutet RISE (Research Institutes of Sweden) flyttar sitt Linköpingskontor som arbetar med digitalisering till Ebbepark i sommar. Ebbeparks identitet som innovationscentrum blev avgörande när RISE letade större lokaler.

– Vi attraheras av miljön i Ebbepark, med dess många spännande start-ups och tech-företag. Vi triggas av att allt är nytt, ungt och fräscht. Det känns rätt för oss och vi tror att vi på sikt kommer att samverka med många av bolagen och organisationerna där, säger Eilert Johansson, T.f. avdelningschef Industriella system på RISE. 

Innovationspartner inom digitalisering och AI
RISE är ett statligt forskningsinstitut under näringsdepartementet, med ett särskilt samhällsuppdrag att verka för hållbar tillväxt och bidra till en innovativ utveckling av samhället. I Linköping ligger fokus på digitalisering, AI och autonomt flyg, till exempel drönare. Initialt kommer cirka 25 medarbetare flytta in i den nya byggnaden Spektrum i Ebbepark, men Eilert Johansson har tagit höjd för att kunna växa. 

– Ebbepark blir en bra bas för att kunna göra den nytta som står i vårt uppdrag. Vi hoppas också kunna tillföra mycket kring det som stadsdelen står och verkar för. Linköping är en växande marknad för oss och i Ebbepark kan vi töja på gränserna och växa på ett flexibelt sätt utan att begränsa oss. Vi ska definitivt bli fler och större, säger Eilert Johansson.

– Ebbepark blir mer och mer den mångfacetterade mötesplats som vi strävar efter. Och när RISE flyttar in i kvarteret Verkstan förstärks potentialen ytterligare. Hela idén med Ebbepark handlar om att öppna upp för utbyte av framtidsidéer, hållbara resurser, kunskap och innovation och RISE verkar för exakt dessa värden, säger Ulrika Backlund, uthyrningschef på Sankt Kors.Frn vnster Torbjrn Eriksson enhetschef Tillmpad AI och IoT p RISE Ulrika Backlund Sankt Kors Robin Hughes enhetschef Autonoma system p RISE
Bildtext: Nya hyresgäster i nya Spektrum i kvarteret Verkstan. Från vänster: Torbjörn Eriksson, enhetschef Tillämpad AI och IoT på RISE, Ulrika Backlund, Sankt Kors, Robin Hughes, enhetschef Autonoma system på RISE. Fotograf: Hejdlösa bilder

För mer information, kontakta gärna:
Ulrika Backlund, Chef Marknad och Uthyrning, Sankt Kors.
076-786 31 01
[email protected]

Eilert Johansson, Tf avdelningschef Industriella system
070-241 86 68
[email protected]

Sankt Kors är ett kommunägt bolag som bygger och utvecklar fastigheter i Linköping för nya företag och företag i förändring. Företaget utgör en viktig del i kommunens satsningar på en utveckling av näringslivet och bolagets uppdrag är att skapa och erbjuda företagsmiljöer som stimulerar utveckling och tillväxt. Sankt Kors driver sin verksamhet på kommersiella grunder och finansierar den uteslutande med intäkter från hyror.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *