DLTx – Bankernas kryptonit – Mangold Insight Analys

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Mangold inleder bevakning av teknologibolaget DLTx, med rekommendationen Köp och en riktkurs om 20,57 norska kronor per aktie. Bolaget har flera olika intäktsströmmar inom blockkedjeteknologi och verkar i en marknad med hög tillväxt. DLTx utvinner kryptovalutorna Bitcoin och Filecoin och investerar i projekt relaterade till blockkedjeteknologi. 

Bolaget verkar på en DLT marknad med en årlig tillväxttakt om 62 procent (CAGR) mellan 2019 och 2027. Tillväxten drivs av en underliggande efterfrågan på decentraliserade system, där säkerhet premieras. Marknaden för att utvinna Bitcoin väntas växa med 16 procent per år fram tills 2025 och priserna på både Bitcoin och Filecoin har skjutit i höjden under det senaste året. Mangold bedömer att DLTx kan dra nytta av både den underliggande efterfrågan på decentraliserade system och öka sina intäkter genom ett forsatt högt pris på kryptovalutor. 

Mangold värderar DLTx med en Sum of the Parts-modell. Värdering en baseras på det uppskattade värdet av DLTx projekt och dess investeringar. Riktkursen blir 20,57 norska kronor per aktie, motsvarande en uppsida om cirka 45 procent. Mangold bedömer att DLTx är undervärderat sett till det underliggande värdet i dess portfölj. Intresset för decentraliserade transaktionssystem och kryptovalutor växer i hög takt och Mangold anser att en investering i DLTx ligger helt rätt i tiden.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.