Enrad får samlingsorder på cirka 1,5 Mkr från ABK

| 10 juni, 2019 | 0 kommentarer

Enrad AB (publ) har mottagit en samlingsorder på cirka 1,5 Mkr gällande värmepumpar och komfortkyla från företagets norska grossist och samarbetspartner, ABK.

– Efter sommaren kommer vi med god marginal ha passerat fjolårets omsättning på 7,3 Mkr vilket säger något om vårt momentum och vart vi är på väg. ABK fortsätter att vara en mycket värdefull samarbetspartner som vi arbetar långsiktigt med. Som jag tidigare sagt så har vi nu nått en nivå på omsättningen som gör att vi lägger ännu mer fokus på att skapa starkare lönsamhet i bolaget, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad.

Samlingsordern för värmepumpar och komfortkyla kommer att installeras på flera av ABK:s projekt i Norge efter sommaren. Behovet av Enrads energilösningar växer i takt med att priserna på de några av de vanligaste HFC-köldmedierna ökat med flera hundra procent under de senaste åren, medan till exempel propan R290 som Enrad använder legat stabilt i pris*. Den stora prisförändringen och omställningen till miljövänligare alternativ fortsätter vara en av Enrads stora fördelar.

– Vi har en stark position på marknaden vad gäller energilösningar fria från fluorerade gaser. Som det ser ut nu ökar behovet stadigt av sådana energilösningar och vi ska bara fortsätta på vår inslagna väg, säger Andreas Bäckäng, vd för Enrad.

*Pavel Makhnatch, “Utvecklingen på köldmediefronten under året som gått”,  KTH, 2019-01-03
https://www.kth.se/itm/inst/energiteknik/forskning/ett/projekt/koldmedier-med-lag-gwp/low-gwp-news/utvecklingen-pa-koldmediefronten-under-aret-som-gatt-1.868050

Denna information är sådan information som Enrad AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 10 juni 2019.
 

För ytterligare information
Andreas Bäckäng, vd, Enrad AB
Telefon: 070-89 55 646
E-post: [email protected]

Kort om Enrad
Enrads affärsidé är att utveckla, tillverka och sälja miljövänliga och energieffektiva energilösningar. Energilösningarna är fokuserade på applikationer inom fyra segment, butikskyla, komfortkyla, processkyla och värmepumpslösningar riktat mot livsmedelsbutiker, serverhallar och flerfamiljshus samt kommersiella fastigheter.
www.enrad.se

Enrad AB är noterat på Spotlight Stock Market sedan 24/07 2017 under kortnamnet (ENRAD) och handlas via banker och fondkommissionärer. 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *