Essity lånar 600 MEUR på obligationsmarknaden

| 8 september, 2021 | 0 kommentarer

Essity har idag lånat 600 MEUR på obligationsmarknaden under sitt EMTN-program (Euro Medium Term Note) till en ränta om 0,33 procent med förfallodag den 15 september 2029, vilket motsvarar en marginal över mid-swaps på +0,43 procentenheter.

 Obligationserbjudandet blev övertecknat och transaktionen placerades hos mer än 70 investerare.

Obligationerna kommer att noterats på Luxemburgbörsens officiella lista. Syftet med emissionen är att refinansiera förfallande lån och finansiering av verksamheten.

Transaktionen genomfördes gemensamt av BNP Paribas, Citigroup, Crédit Agricole CIB och Deutsche Bank.
 

För ytterligare information, kontakta:

Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, +46 8 788 52 51, [email protected] 
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, +46 8 788 51 30, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2020 var cirka 122 miljarder kronor (11,6 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *