Connect with us

Marknadsnyheter

Eurocine Vaccines publicerar delårsrapport för juli 2021 – mars 2022

Published

on

Eurocine Vaccines AB (publ) (”Eurocine Vaccines) publicerar härmed delårsrapport för juli 2021 till mars 2022. Nedan följer en kort sammanfattning av rapporten. Fullständig rapport finns tillgänglig på Eurocine Vaccines hemsida (https://eurocine-vaccines.com/) samt som bifogad fil.

 

2022-01-01 – 2022-03-31 (tredje kvartalet)

  • Resultatet efter skatt för kvartalet uppgick till -5,6 Mkr (-4,6 Mkr)
  • Intäkterna för kvartalet uppgick till 0 Tkr (75 Tkr)
  • Resultat per aktie för kvartalet uppgick till -0,397 kr (-0,582 kr)

 

2021-07-01 – 2022-03-31 (perioden, nio månader)

  • Resultatet efter skatt för perioden uppgick till -15,0 Mkr (-12,2 Mkr)
  • Intäkterna för perioden uppgick till 0 Tkr (457 Tkr)
  • Resultat per aktie för perioden uppgick till -1,053 kr (-1,544 kr)

Väsentliga händelser under perioden

 

Eurocine Vaccines ingick avtal med huvudägaren Flerie Invest för säkerställning av inlösen av teckningsoptioner av serie TO 4

Eurocine Vaccines ingick i februari 2022 avtal om säkerställande av inlösen av teckningsoptioner av serie TO 4 med Flerie Invest inför nyttjandeperioden som pågick mellan den 14 och 28 mars 2022. Avtalet omfattade garanti- och teckningsförbindelser om cirka 61,4 procent av emissionsvolymen.

 

Eurocine Vaccines meddelade att Flerie Invest ingick lock up

I samband med avtal om säkerställande av inlösen av teckningsoptioner i februari ingick Flerie Invest avtal om lock up avseende 100 procent av sitt aktieinnehav, motsvarande 13 procent av den totala andelen kapital och röster i bolaget.

 

Eurocine Vaccines meddelade teckningskurs för teckningsoptioner av serie TO 4

Eurocine Vaccines meddelade att teckningskursen för teckningsoptioner av serie TO 4 skulle uppgå till 1,41 SEK per aktie.

 

Eurocine Vaccines meddelar utfall i optionsinlösen

I mars 2022 meddelade Eurocine Vaccines att teckningsoptioner av serie TO 4 nyttjats till cirka 84,5 procent. Inkluderat tecknings- och garantiåtagande från Flerie Invest tillfördes Eurocine Vaccines det totalt cirka 4,5 MSEK före emissionskostnader.

Väsentliga händelser efter periodens utgång

 

Eurocine Vaccines meddelade att datum för omvandling av interimsaktier

I april 2022 meddelade Eurocine Vaccines att omvandling av interimsaktier till ordinarie aktier skulle ske per den 14 april 2022.

 

 

 

VD Hans Arwidsson kommenterar

 

Vårt tredje kvartal är nu avslutat och förutom vårt fortsatta arbete mot initiering av klinisk fas med vår klamydiavaccinkandidat, har vi även fokuserat på vidareutvecklingen av vår portfölj av vaccinkandidater. Inledningen av 2022 har inneburit ett intensivt arbete med utvärdering och förhandling om ytterligare vaccinkandidater som jag ser fram emot att kunna delge marknaden. Utökningen av vår portfölj av innovativa vaccinkandidater är en stark värdedrivare för bolaget, med tanke på Eurocine Vaccines omfattande kunskap och erfarenhet av vaccinutveckling, men kanske är den viktig framför allt för att möta vårt samhälles stora behov av moderna och effektiva vacciner.

Internationellt såväl som i Sverige lyfts vacciner och vaccinutvecklare allt tydligare fram som viktiga samhällsfunktioner för att säkerställa den globala folkhälsan – nya vacciner krävs för att hålla jämna steg med nya och ständigt muterande patogener och därmed bidra till framtida generationers hälsa. Vi är stolta över att vara en del av det sammanhanget och det motiverar oss varje dag i vårt utvecklingsarbete.

Under kvartalet avslutade vi framgångsrikt teckningsoptionsinlösen och jag vill tacka alla som valde att nyttja sina TO 4. Just nu pågår ett omfattande arbete med att säkerställa kvalitén i de olika stegen av tillverkningsprocessen inför klinisk studie. Kapitalet kommer att finansiera bland annat detta arbete. Totalt tecknades TO 4 till cirka 84,5 procent och i kombination med vår huvudägares, Flerie Invests, stöd kunde vi uppnå 100 procent av emissionsvolymen. Det finansierar närliggande målsättningar såsom uppskalning och tillverkning av studieprodukt och start av toxikologisk studie inför planerad start av klinisk studie under första halvåret 2023.

Arbetet med att bygga upp en vaccinportfölj är tidskrävande och kräver en bred kombination av kunskaper och erfarenhet inom bland annat vaccinutveckling, vaccinmarknad, juridik och affärsutveckling, kompetenser som det seniora teamet inom Eurocine Vaccines besitter tillsammans. Det är rätt kompetenser för att bygga en stark portfölj där vi utvecklar och förädlar flera innovationer till attraktiva kandidater.

Utöver identifiering, utvärdering och förhandling om ytterligare vaccinkandidater, där vi på sistone har fokuserat på utvärdering och förhandling, arbetar vi också långsiktigt med att förbereda de vaccinbolag som kan bli våra framtida partners för vaccinkandidaten mot klamydia. Även om vaccinmarknaden är förhållandevis koncentrerad till ett begränsat antal stora globala aktörer, är jag mycket glad för det intresse som jag möter, både i partneringkonferenser och i direkta kontakter i vårt stora nätverk.

Vi närmar oss slutet på räkenskapsåret och jag blickar tillbaka på ett utvecklande år där vi genomfört en rad viktiga aktiviteter som resulterat i att vi nu står på en stabil grund för fortsatt planering av vår kommande kliniska studie med klamydiavaccinkandidaten.

Till sist vill jag rikta ett stort tack till alla aktieägare i Eurocine Vaccines för ert förtroende. Tillsammans med teamet ser jag fram emot fortsatta framgångar, både i utvecklingen av vaccinkandidaten mot klamydia och i utvidgningen av vaccinportföljen.

Följ oss gärna vid kommande aktiviteter, som kommer upp i vårt Kalendarium, och se vår senaste presentation, Aktiedagen Stockholm den 14 mars.

 

Hans Arwidsson – VD, Eurocine Vaccines AB

Kontakt:
Hans Arwidsson
VD, Eurocine Vaccines AB
hans.arwidsson@eurocine-vaccines.com 
+46 70 634 0171

Om Eurocine Vaccines

Eurocine Vaccines är ett utvecklingsbolag, som överbryggar klyftan mellan innovation och marknad i det högaktiva vaccinområdet.

Genom bolagets portföljstrategi får innovativa vaccinkandidater möjligheten att nå marknaden snabbare, medan investerare erbjuds riskspridning med en stor framtida hävstång. Dessa vaccinkandidater licensieras senare till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering.

Bolaget har en egen teknologiplattform, Endocine™, som har testats i fyra omfattande kliniska studier med över 400 deltagare.

Listat på Spotlight Stock Market, XSAT, verkar Eurocine Vaccines, EUCI, i hjärtat av det biovetenskapliga klustret vid Karolinska Institutet i Solna och har attraherat flera internationellt meriterade vaccinspecialister till sin styrelse.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Studie visar att styrketräning kan lindra depression

Published

on

By

En nyligen publicerad forskningsstudie i Psychiatry Research pekar på styrketräning

som en potentiell kompletterande behandlingsstrategi för att bekämpa depression.

Genom en metaanalys av 38 tidigare studier fann forskarna att styrketräning kan

minska depressiva symtom på ett måttligt sätt. Resultaten visar att längden på

träningen, hur ofta den utförs och specifika detaljer som antal set och repetitioner

påverkar effekten av träningen på depressionen.

Depression är en vanlig sjukdom som påverkar miljontals människor över hela

världen och trots tillgängliga behandlingar återhämtar sig många inte helt. Denna

studie ger därför viktig insikt i hur styrketräning kan vara en del av en effektiv

behandlingsstrategi för depression.

Källa: https://www.psypost.org/streng…

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Kvinnor med obesitas behöver inte gå upp i vikt under graviditeten, enligt ny studie

Published

on

By

Riktlinjerna för viktuppgång under graviditet hos kvinnor med obesitas har länge varit ifrågasatta. Ny forskning vid Karolinska Institutet stödjer idén om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg. Resultaten publiceras i The Lancet.  

Enligt internationella riktlinjer från amerikanska Institute of Medicine (IOM) rekommenderas en kvinna med obesitas, fetma, gå upp totalt 5–9 kg under graviditeten, jämfört med 11,5–16 kg för normalviktiga. Riktlinjerna har länge varit ifrågasatta, men det har saknats evidens för att ändra dem. 

En ny studie vid Karolinska Institutet visar nu att det inte finns några ökade hälsorisker varken för modern eller för barnet vid utebliven viktuppgång hos kvinnor med obesitas klass 1 och 2 (BMI på 30-34,9 respektive 35-39,9). För kvinnor med obesitas klass 3 (BMI över 40) är utebliven viktuppgång tvärtom associerad med minskade hälsorisker.  

Studien stödjer tidigare uppmaningar om att sänka eller ta bort rekommendationen om en viktuppgång på minst 5 kg, enligt Kari Johansson, docent vid institutionen för medicin, Solna. 

– Vi hoppas att vår forskning kan ge underlag till en framtida uppdatering av nationella och internationella riktlinjer för viktuppgång under graviditet, säger hon. 

Studien är baserad på elektroniska patientjournaler och registerdata för 15 760 kvinnor med obesitas i Stockholm och på Gotland (den så kallade Stockholm Gotland Perinatal-kohorten). 11 667 av kvinnorna hade obesitas klass 1, 3160 hade obesitas klass 2 och 933 hade obesitas klass 3. De studerade graviditeterna ägde rum mellan 2008 och 2015 och gällde enkelbörd. Kvinnorna följdes upp med en medianuppföljningstid på åtta år efter förlossningen.  

Tio kända risker förknippade med viktuppgång under graviditet studerades: havandeskapsförgiftning, graviditetsdiabetes, kvarstående viktuppgång efter graviditeten, kardiometabol sjukdom hos modern, kejsarsnitt, för tidig födsel, för låg eller för hög födelsevikt hos barnet, dödföddhet och spädbarnsdöd. Riskerna viktades sedan beroende på allvarlighetsgrad i ett samlat utfallsmått. 

Sammantaget visar studien inga ökade hälsorisker vid en viktuppgång under nuvarande rekommendation eller vid utebliven viktuppgång för kvinnor med obesitas klass 1 och 2. För kvinnor med obesitas klass 3 minskade tvärtom riskerna, vid 0 kg viktuppgång sågs en riskreduktion på omkring 20 procent.  

– Utifrån detta har vi dragit slutsatsen att det inte är förknippat med några ökade risker för kvinnor med obesitas med en lägre viktuppgång än de 5 kg som dagens riktlinjer anger, säger Kari Johansson. 

Resultaten indikerar också att det finns anledning att ge särskilda rekommendationer till kvinnor med obesitas klass 3.  

– Till skillnad från idag skulle denna grupp kunna få separata rekommendationer, säger Kari Johansson. 

Forskarna ska nu gå vidare med liknande studier på de övriga BMI-klasserna övervikt, normalvikt och undervikt. 

Studien har skett i samarbete med University of British Columbia, Kanada, University of Pittsburgh, USA, och University of California, USA. Finansiärer var Karolinska Institutets stiftelser och fonder och Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development (NICHD).

Kari Johansson och medförfattarna Lisa Bodnar, och Jennifer Hutcheon ingår i ett WHO-initiativ för globala standarder för viktuppgång under graviditet. Åsikterna som uttrycks i studien återspeglar dock inte WHO:s åsikter. Olof Stephansson är medgrundare och medägare av en svensk graviditetsapp, One Million Babies. Inga andra intressekonflikter rapporteras. 

Publikation: ”Safety of low weight gain or weight loss in pregnancies with class 1, 2, and 3 obesity: a population-based cohort study”, Kari Johansson, Lisa M Bodnar, Olof Stephansson, Barbara Abrams, Jennifer A Hutcheon, The Lancet, online 28 March 2024, doi: 10.1016/ S0140-6736(24)00255-1. 
https://doi.org/10.1016/ S0140-6736(24)00255-1 

För mer information, kontakta:  
Kari Johansson, docent 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet 
E-post: kari.johansson@ki.se
Telefon: 070-695 49 26 

Olof Stephansson, professor, överläkare 
Avdelningen för klinisk epidemiologi (KEP), Institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
 
E-post: olof.stephansson@ki.se  
Telefon: 070-748 78 25 

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Taggar:

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.