Föreläsning av Fanna Ndow Norrby och kulturkväll med humor i Skiftinge

| 7 november, 2017 | 0 kommentarer

ti, nov 07, 2017 09:32 CET

PRESSINBJUDAN

Skiftinge nätverk bjuder in till en föreläsning om vithetsnormen och en kulturkväll i skrattets tecken. Media hälsas välkomna till Mötesplats Palatzet.


Fanna Ndow Norrby har bland annat skrivit boken Svart kvinna. Nu kommer hon till Skiftinge för att föreläsa om vithetsnormen. Foto: Sofia Runarsdotter

Onsdag 8 november 17.30
Vithetsnormen – föreläsning med författaren Fanna Ndow Norrby
Våren 2014 startade Fanna Ndow Norrby kontot @SvartKvinna på sociala medier. Hon var trött på den sexism och rasism som svarta kvinnor i Sverige möter. Gensvaret blev massivt – på bara en dag fick kontot över 10 000 följare och inom ett par månader läste och diskuterade mer än 40 000 personer kontot. I boken Svart kvinna samlar Fanna Ndow Norrby den bredd av berättelser som ett stort antal svarta kvinnor i Sverige delat med sig av.

Fredag 17 november 18.00-21.00
Kulturkväll i skrattets tecken
Palatzets kulturkvällar är arrangeras två gånger per termin. Besökarna bjuds på underhållning som musik, dans, konst och mat. Vid kulturkvällen i november blir det, förutom mat och tävlingar, komedi i form av en föreställning av stand up-komikern Umit Dag.

För mer information, kontakta: 
Linda Johnsson, utvecklare, Mötesplats Palatzet, Ung fritid och mötesplatser, kultur- och fritidsförvaltningen,
070-086 24 72, [email protected]

Bakgrund
Skiftinge nätverket arrangerar föreläsningen och kulturkvällen i samarbete med ABF. I Skiftinge nätverk sitter representanter från olika organisationer i stadsdelen. Nätverket samverkar i frågor och aktiviteter som rör området, bjuder in till stormöten och andra arrangemang.

Palatzet är ett allaktivitetshus i Skiftinge centrum. I huset ryms en mötesplats för alla åldrar och en fritidsgård för ungdomar från årskurs 6. Mer om Palatzet

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *