Förhandlingen klar med Svedalahem

| 17 december, 2021 | 0 kommentarer

Förhandlingen mellan Hyresgästföreningen och Svedalahem är klar. Resultatet blev en hyreshöjning på 23 kronor per kvadratmeter och år från den 1 januari 2022. Höjningen gäller både för lägenheter med kallhyra och varmhyra. 

-Svedalahems ursprungliga krav låg på 39 kronor per kvadratmeter. Genom förhandlingen lyckades vi få ner höjningen till 23 kronor per kvadratmeter och år. Resultatet är rimligt utifrån Svedalahems ekonomi och de ekonomiska förutsättningarna på orten, säger Anders Sjögren, förhandlingschef på Hyresgästföreningen i södra Skåne. 

En lägenhet som har en yta på 70 kvadratmeter kommer att få en hyreshöjning på ca 134 kronor från den 1 januari. 

För mer information, kontakta: 

Anders Sjögren, 010-459 23 59

Region Södra Skåne
Regional pressjour Södra Skåne
0104592300
[email protected]

Hyresgästföreningen är en demokratisk medlemsorganisation för dagens och morgondagens hyresgäster. Vi är partipolitiskt obundna och har över en halv miljon hushåll som medlemmar. Det gör oss till en av Sveriges största folkrörelser och den främsta företrädaren för hyresgästerna.
Vårt uppdrag är allas rätt till en god bostad till rimlig kostnad. Dessutom ska alla hyresgäster garanteras ett boende med trygghet, inflytande och gemenskap.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.