Frame filmfestival 20–21 april på Bio Roy

| 16 april, 2018 | 0 kommentarer

må, apr 16, 2018 13:54 CET

Den sjuttonde Frame-festivalen drar igång redan på fredag på Bio Roy i Göteborg. Välkommen till en fantastisk helg med kortfilm, producerad av filmskapare i Västra Götaland. Lördag kväll delar vi ut över 200 000 kronor i prispengar. Frame är helt gratis att besöka, kom, se en film, rösta på din favorit, och njut av både vårvärmen och filmklimatet!

Redan på fredag kväll inviger vi årets festival med ett smakprov på allt det där som gör en bra festival: möten med filmskapare, prisutdelning, mingel och så klart – grymma kortfilmer. Vi visar ett filmpass med fyra filmer ur tävlingsklasserna Mellanvikt och Tungvikt.

Under helgen blir det, förutom filmvisningar, även samtal och gäster: Tre snabba tips med både Saga Becker och Goran Kapetanović, Lunchsamtal om film (s)om politik med Cecilia Björk och Shahab Mehrabi. Face-2-face med Valand-studenter med efterföljande nätverksfika och FilmCloud håller sin traditionsenliga Pitch-tävling.

Festivalen avslutas på lördag kväll med prisutdelning och mingel på Bio Roy. Vår eminenta jury och våra prissponsorer kommer att vara på plats och dela ut priser. Bland årets jurymedlemmar hittar vi regissören och manusförfattaren Goran Kapetanović, producenten Tobias Jansson och klipparen Erika Gonzales.

De viktigaste hållpunkterna under Frame

Fredag kl 17.00
Invigning, vinjettpriset delas ut, filmvisning och vi firar FilmCloud som fyller fem år

Lördag kl 10.00
FilmClouds filmfrukost bäddar för en skön filmdag.

Lördag 10.30
Filmvisningen startar, pågår till kl 20.00, varvat med samtal och gäster

Lördag 20.00
Prisutdelning

Fullständigt program för Frame filmfestival 2018 hittar du på www.frame.nu

Om Frame

Frame är en årlig kortfilmfestival, tävling och mötesplats för filmare och filmintresserade i Västsverige. Frame är också regional uttagning till nationella filmtävlingen Novemberfestivalen. Filmarna som deltar i Frame är från 16 år, från Västra Götaland. Filmerna får vara max 15 minuter långa.

Vill du komma i kontakt med någon av filmarna?
I år har Frame fått in hela 110 filmer, med upphovsmakare från bland annat Borås, Alingsås, Essunga, Lysekil, Härryda, Uddevalla, Stenungsund, Falköping, Trollhättan, Göteborg, Skara, Orust och Tjörn. Vill du komma i kontakt med tävlande från just din kommun?
Ring Jenny Luukkonen, producent för Frame, mobil 070 082 49 37

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *