Hexagon lanserar HxGN SDx™, en lösning för hantering av information under hela anläggningens livscykel

| 15 juni, 2018 | 0 kommentarer

to, jun 14, 2018 22:30 CET

Hexagon, en ledande global leverantör digitala lösningar, lanserade idag HxGN SDx ™, en molnbaserad lösning för hantering av information om en anläggning under hela livscykeln. Lösningen optimerar effektivitet, förbättrar beslutsfattande och säkerställer säkerhet genom hela livscykeln av en industriell anläggning inom kraft- och olja och gasindustrin. SDx är en av många innovationer som presenteras denna veckan under HxGN LIVE 2018, Hexagons årliga konferens för digital teknologi.

SDx är en datacentrisk SaaS-lösning (Solution-as-a-Service) som skapar och underhåller en ”digital tvilling” av en industrianläggning. SDx utnyttjar data från den digitala tvillingen för att tillhandahålla värdebaserade arbetsprocesser som förbättrar projekt- och operativ effektivitet under hela anläggningens livscykel samtidigt som risken minskar.

”Alltfler kunder vänder sig till Hexagon för att förverkliga fördelarna med digital transformation. Med SDx får kunderna en lösning som möjliggör just detta genom att skapa och hantera en ständigt föränderlig digital tvilling, där både tekniska data och dokumentation skapas, underhålls och visas över hela livscykeln. Resultatet är enkelt – säker tillgång till tillförlitlig information,” säger Ola Rollén, Hexagons vd och koncernchef.

SDx består av fyra oberoende, integrerade moduler – Projekt, Drift, Byggnation och Färdigställande, som var och en avser en industrianläggnings huvudsakliga livscykelstadier. Varje modul tillhandahåller arbetsprocesser, roller och innehåll som är skräddarsydda för respektive livscykelfas, tillsammans med en heltäckande uppsättning funktioner med ytterligare alternativ som kan licensieras efter behov.

Denna lösning ger ägare/operatörer, projektledare och byggingenjörer (EPCs) flexibilitet som innebär att de kan möta specifika behov utan anpassning till varje enskild kund. SDx gör det möjligt för Hexagons kunder att sänka kostnaderna, optimera affärsverksamheten, leverera projekt inom budget och på utsatt tid samtidigt som säkerheten ökar och riskerna minskar.

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Maria Luthström, Investor Relations Manager, Hexagon AB, +46 8 601 26 27, [email protected] 
Kristin Christensen, Chief Marketing Officer, Hexagon AB, +1 404 554 0972, [email protected] 

Hexagon är en global ledare inom digitala lösningar som skapar autonoma anslutna ekosystem, ett tillstånd där data sömlöst sammankopplas genom den fysiska världen till den digitala, med intelligens inbyggd i alla processer.

Hexagons industrispecifika lösningar drar nytta av domänexpertis inom sensorteknologi, mjukvara och dataorkestrering för att skapa Smart Digital Realities™ som förbättrar produktivitet och kvalitet inom tillverkning, infrastruktur, säkerhet och mobilitetsapplikationer.

Hexagon (Nasdaq Stockholm: HEXA B) har cirka 18 000 anställda i 50 länder och en nettoomsättning om cirka 3 500 MEUR. Läs mer på hexagon.com och följ oss @HexagonAB

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *