Tanalys

ICA Banken höjer sparräntan på nytt

Efter Riksbankens räntebesked meddelar ICA Banken att räntan på sparkonto höjs med ytterligare 0,5 procent.     

I en tid med fortsatt hög inflation och osäkerhet i omvärlden söker sig många till säkrare sparformer. ICA Banken väljer nu att höja räntan på sparkonto för privatkunder ännu en gång, till 1,35 procent. Den nya sparräntan träder i kraft den 5 december 2022. 

– Vi märker att våra kunder i större utsträckning än tidigare efterfrågar ett tryggt sparande där de inte behöver låsa in sina pengar, utan har dem tillgängliga närhelst de behöver dem. Då vill vi självklart erbjuda dem en bra ränta på sparkontot, säger Marie Halling, vd för ICA Banken.

Hon tillägger att sparandet är en av många viktiga delar i kundernas ekonomi.

– Vardagsekonomin är så mycket mer än sparkonto. Därför arbetar vi med att vidareutveckla vårt helhetserbjudande, så att vi fortsätter vara ett bra och konkurrenskraftigt val för våra kunder inom lån, sparande, försäkringar och betaltjänster, avslutar Marie Halling.

För mer information
ICA Gruppens presstjänst, telefon: +46 (0)10 422 52 52, e-post: press@ica.se
icabanken.se, icagruppen.se

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner digitalt och via telefon, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. ICA Bankens företagstjänster erbjuder betaltjänster och finansiella lösningar till ICA-handlare, ICA Gruppen, samt myndigheter och kommuner. ICA Banken är en del av ICA Gruppen. För mer information se icagruppen.se och icabanken.se.

Exit mobile version