Instalco förvärvar Elkontakt i Borås och stärker utbudet inom el

| 13 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 13, 2017 14:00 CET

Instalco har Ingått avtal om förvärv av Elkontakt i Borås AB och stärker sitt erbjudande inom elområdet.

Elkontakt har sitt huvudkontor i Borås med verksamhet i Göteborg, Stockholm, Borås och i Skåneregionen. Bolaget grundades 1999 av Rickard Ärlig och har sedan starten haft en god organisk tillväxt och lönsamhet. För verksamhetsåret som avslutades i augusti 2017 uppgick omsättningen till cirka 200 miljoner kronor. Köpeskillingen uppgår till cirka 47 miljoner kronor med en möjlig tilläggsköpeskilling om maximalt 34 miljoner kronor baserad på utfall för Elkontakt under nästkommande år. Säljare är Elkontakt Invest i Borås AB.

Elkontakt har idag ca 80 anställda och är en totalleverantör av installationer inom el, tele och data. Bolaget är specialister på installationer vid nybyggnationer, främst av logistikcenters, lager- och produktionshallar samt lägenheter.

-Elkontakt är ett mycket fint bolag och genom förvärvet fortsätter vi vår strategi att växa med högt specialiserade enheter. Särskilt intressant med Elkontakt är deras specialkunskap kring logistikcenters, säger Instalcos VD Per Sjöstrand.

Elkontakts grundare och VD Rickard Ärlig kommer att vara kvar i sin roll för bolaget. Han kommer också att återinvestera del av köpeskillingen i Instalco.

-Vi har byggt upp och drivit Elkontakt under snart 20 års tid. I och med inträdet i Instalco ser vi fram emot att vara en del i en större grupp som både kommer att gynna oss och de andra dotterbolagen i koncernen, säger Rickard Ärlig, VD för Elkontakt.

Instalco kommer att förvärva 100% av Elkontakt i Borås AB samt Elkontakt Entreprenad i Stockholm AB, Elkontakt i Göteborg AB och Elkontakt i Syd AB. Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket.

För ytterligare information:

Per Sjöstrand, VD Instalco

Telefon 070 724 51 49,
[email protected]
  

Adrian Westman, IR-ansvarig Instalco

Telefon 073 509 04 00, e-mail
[email protected]

Denna information är sådan information som Instalco är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 13 november 2017 kl. 14:00 CET.
 

Instalco är ett av Nordens ledande installationsföretag som inom vs, el, ventilation, kyla och industri. Vi kombinerar det lokala företagets närhet till kunden med effektivt samarbete och moget ledarskap. Verksamheten bedrivs genom drygt 30 lokalt ledande och högt specialiserade bolag, med stöd från en liten central organisation. Instalco är noterat på Nasdaq Stockholm under kortnamn INSTAL. För mer information, besök
www.instalco.se
.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *