Katrineholms kommun skickar kris-sms

| 1 april, 2021 | 0 kommentarer

Smittspridningen av covid-19 har kraftigt ökat de senaste veckorna, något som oroar inför påsken. Därför skickade kommunen under torsdagen ut kris-sms till 13 709 adresser i Katrineholm.


 

– Läget är allvarligt och inför påsken vill vi påminna invånarna om hur viktigt det är att följa myndigheternas råd för att bromsa den negativa utvecklingen, säger Pascal Tshibanda, kommunikationschef i Katrineholms kommun. Budskapet i kris-sms som skickades ut fokuserar på den enskildes ansvar och meddelandet löd: ”Läget är allvarligt! Smittspridningen ökar. Ta ditt ansvar i påsk, umgås bara med de närmaste, håll avstånd, tvätta händerna.” 

Mellan vecka tio och elva mer än fördubblades antal nya fall av covid-19 i Katrineholms kommun. Krismeddelandet som skickades ut under torsdagen är en del av en större informationskampanj där Katrineholms kommun använder sig av digital annonsering i lokalmedia och på sociala plattformar samt radioreklam. 

– Syftet är att uppmana invånarna att ta ansvar och hjälpas åt att tillsammans bromsa smittspridningen i påsk. Alla längtar att få umgås på riktigt igen. Håll ut lite till, över påskhelgerna och vi är ett steg närmare en normal vardag, avslutar Pascal Tshibanda. 

 

Mer informaion

Pascal Tshibanda
Kommunikationschef
Telefon: 0150 – 577 70

Katrineholm – Läge för liv och lust

I Katrineholm är lust den drivande kraften för skapande och utveckling – för liv, lärande och företagsamhet. Läget är rätt – rätt geografiskt och rätt för handling och förändring.

Det började med järnvägen 1862. Nu bygger vi det nya Katrineholm. Det är attraktivt att bo och verka här och det märks. De senaste åren har både befolkningen och våra företag vuxit. Idag är vi cirka 34 700 invånare.

www.katrineholm.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *