Kommentar från Essity kring medieuppgifter om förvärv av aktier i Asaleo Care

| 16 februari, 2021 | 0 kommentarer

Som meddelats av Essity den 10 december 2020, pågår diskussioner mellan Essity och det australiska hygienbolaget Asaleo Care kring förvärv av ytterligare aktier i Asaleo Care.

Det har under dagen, den 16 februari 2021, framkommit uppgifter i media om att parterna nått en principöverenskommelse om förvärv av aktier till ett pris av AUD 1.40 samt viss aktieutdelning. 

Essity kan bekräfta att diskussionerna är långt framskridna och att parterna är överens om villkoren inklusive det pris som omnämns.

Mer information kommer att lämnas inom kort.

 

Notera:

Denna information är sådan information som Essity Aktiebolag (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 februari 2021 kl. 13:10 CET 

Karl Stoltz, Media Relations Manager, +46 8 788 51 55

För ytterligare information, kontakta:
Per Lorentz, Vice President Corporate Communications, +46 8 788 52 51, [email protected]
Johan Karlsson, Vice President Investor Relations, +46 8 788 51 30, [email protected]

Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. Vi ökar människors välbefinnande genom våra produkter och tjänster. Försäljning sker i cirka 150 länder under de globalt ledande varumärkena TENA och Tork samt andra starka varumärken såsom JOBST, Leukoplast, Libero, Libresse, Lotus, Nosotras, Saba, Tempo, Vinda och Zewa. Essity har omkring 46 000 medarbetare. Nettoomsättningen 2020 var cirka 122 miljarder kronor (11,6 miljarder euro). Huvudkontoret ligger i Stockholm och Essity är noterat på Nasdaq Stockholm. Essity bryter barriärer för ökat välbefinnande och bidrar till ett hälsosamt, hållbart och cirkulärt samhälle. För mer information, besök www.essity.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *