Kultur i Västs projekt Techformance får 10 miljoner

| 24 juni, 2019 | 0 kommentarer

Nu kan barnen ta makten i teatersalongen och styra det som händer på scen. I projektet Techformance möts teknik och scenkonst, och Kultur i Väst har fått över 10 miljoner kronor från Arvsfonden, för att genomföra projektet.

Techformance vill skapa en metod och digital plattform som tillgängliggör och förnyar scenkonst på ett innovativt sätt. Genom gamification och ITK-teknik ges barnen möjligheter att introduceras, interagera, inkluderas och reflektera. Projektet vänder sig till barn och unga 10-16 år och en särskild målgrupp är barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

– Ett spännande kulturprojekt som utgår från barns och ungas hemmaplan, det vill säga webb, appar och gaming. Jag är glad att Arvsfonden kan bidra till att scenkonstbranschen följer med samhällsutvecklingen och gör den ännu mer attraktiv för dagens unga, säger Hans Andersson, enhetschef Arvsfonden.

– Tekniken öppnar för helt nya möjligheter att möta barn och unga där de dagligen befinner sig i en ström av information och interaktion med varandra. Vi har de senaste åren varit i testfas, där vi kunnat utveckla vår grundidé, säger Lotta Eldh som tillsammans med Helena Rung skapat Techformance.

Med det treåriga stödet från Arvsfonden kan Techformance ta fart på allvar. Målet är att tillsammans med regissörer, dramaturger, skådespelare och system- och metodutvecklare skapa en metod och digital plattform.

Med i projektet finns också Begripsam, Axess Lab, Unga Klara, Angereds Teater, Autism- och Aspergerförbundet, Ädelfors FHS, Barnteaterakademin och Backa Teater.

Här kan du se en film från Västanå Teater där Techformance gjorde testföreställningar våren 2016.

Kontakt

Lotta Eldh, teaterkonsulent barn och unga, Kultur i Väst
0700825277
[email protected]

Helena Rung, producent Barn och unga, Kultur i Väst
0703492165
[email protected]

Ida Northfell
Kommunikationschef, Kultur i Väst
[email protected]

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Vi arbetar för ett brett och inkluderande kulturliv som når och angår invånarna i Västra Götaland. Grunden i vårt arbete är att stärka kulturen och dess roll i samhället. För att åstadkomma det samarbetar vi med kulturlivets aktörer både regionalt, nationellt och internationellt. På Kultur i Väst arbetar vi med alla konstarter men också med arrangörsutveckling, samhällsutveckling, mångfaldsfrågor, jämställdhet och tillgänglighet inom kulturen. Läs mer på kulturivast.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *