Livsviktigt med försäkring för katter

| 23 februari, 2021 | 0 kommentarer

De flesta är rörande överens om att alla katter har rätt till kärlek, omvårdnad och veterinärvård när de är sjuka. Men en ny undersökning i samarbetet med Sveriges Veterinärförbund visar att kattägares vilja att behandla katten när den blir sjuk påverkas av om katten är försäkrad eller inte.  Det förekommer till och med oförsäkrade katter avlivas – för att ägarna tycker det blir för kostsamt att behandla.

 

– Katterna har gjort en statusresa de senaste årtionden och numera är de flesta överens om att katter förtjänar omvårdnad och veterinärvård om dom blir sjuka. Men det finns fortfarande många oförsäkrade katter och uppenbarligen är det viktigt för deras välfärd att de har försäkring när olyckan är framme, säger Patrik Olsson, affärsområdeschef sällskapsdjur, Agria Djurförsäkring.

Undersökningen visar skillnad mellan försäkrade och oförsäkrade katter

Enkätundersökningen som skickades ut till svenska veterinärer visade tydligt att försäkring eller inte försäkring gör skillnad för katter när olyckan är framme och ett besök hos veterinären är nödvändigt.

  • 89 procent av de tillfrågade veterinärerna i undersökningen upplever att kattägarnas vilja att behandla katten för skada/sjukdom påverkas av om katten är försäkrad eller oförsäkrad.
  • Hela 97 procent av veterinärerna i undersökningen har dessutom någon gång varit med om att en oförsäkrad katt avlivas för att ägarna tycker att behandlingen hos veterinären blir för kostsam. 19% av veterinärerna uppger att detta enligt deras erfarenhet händer ofta.

 

Katterna har gjort en statusresa
Katten har gjort en statusresa de senaste årtionden och numera får de flesta katter kärlek i överflöd och vård när de behöver det. Men fortfarande är det många katter som saknar försäkring. Jämför man med försäkringsgraden bland hundarna så är det fortfarande stor skillnad – även om katterna sakta närmar sig. Ungefär hälften av katterna är idag försäkrade, medan hundarna har en försäkringsgrad på mer än 80 procent.

Det här visar enkätundersökningen:

  • 89% av veterinärerna upplever att kattägarnas vilja att behandla katten för sjukdom/skada påverkas av om katten är försäkrad eller inte.
  • 97% av veterinärerna i undersökningen har varit med om att oförsäkrade katter avlivas för att ägarna tycker att behandlingen hos veterinär blir för kostsam.
  • 19% av veterinärerna menar att det enligt deras erfarenhet ofta händer att ägare väljer att avliva katten istället för att behandla mot sjukdom/skada om katten är oförsäkrad.

*Undersökningen skickades ut till medlemmarna i Sveriges Veterinärförbund och besvarades av 100 veterinärer.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *