Måltidspedagogik i förskolan

| 8 november, 2017 | 0 kommentarer

on, nov 08, 2017 07:37 CET

Det finns stora socioekonomiska skillnader i barns matvanor. Förskolan spelar en viktig roll för att hjälpa barn till hälsosamma vanor och därmed förbättra deras hälsa. Det menar Hanna Sepp som har skrivit boken
Måltidspedagogik i förskolan – ett lustfyllt lärande
.

”Måltidspedagogik är ett förhållningssätt och ett nytt sätt att tänka. Det ska ingå som en naturlig del i förskolans pedagogiska verksamhet.”, säger Hanna Sepp, initiativtagare till måltidspedagogik i Sverige.

Måltidspedagogik utgår från att det är roligt att upptäcka och lära sig nya saker och bli nyfiken på olika livsmedel och maträtter. Utgångspunkten i boken är att det ska vara lustfyllt och spännande för barnen. Förskolan ska skapa grund för goda matvanor.

Boken är praktisk och ger verktyg, inspiration, övningar och recept för att integrera mat och måltider i förskolan. Varje avsnitt inleds med en teoretisk del som följs av konkreta övningar för barn, kockar och pedagoger att arbeta tillsammans med i den pedagogiska verksamheten. Boken är rikt illustrerad av Erica Ollén. Till flera av recepten finns även steg-för-steg-bilder att ladda ner.

Måltidspedagogik i förskolan
bygger på forskning och beprövad erfarenhet och vänder sig till yrkesverksamma förskollärare, barnskötare, kockar och köksbiträden i förskola och pedagogisk omsorg.

Om författaren

Hanna Sepp, initiativtagare till måltidspedagogik i Sverige, är fil.dr och universitetslektor i mat- och måltidsvetenskap vid Högskolan Kristianstad. Hon utbildar också pedagoger och kockar i hur forskning kring mat och måltider i förskolan kan omsättas i praktiken.

Om boken

Titel:
Måltidspedagogik i förskolan – ett lustfyllt lärande

Författare: Hanna Sepp

ISBN: 978-91-7741-033-1

Utgivning: 25 september 2017

Omfång: 96 sidor

Ca pris: 280 kr exklusive moms

Boken kan köpas hos Bokus.se, Adlibris.se samt i webbutiken på
www.Gothiafortbildning.se

Presskontakt

Helén Kim                                        

[email protected]
                                   

08-462 26 12, 076-677 58 12           

Gothia Fortbildning erbjuder kompetensutveckling för dem som arbetar inom skola, vård och omsorg. Vi ger ut tidningar, böcker, digitala verktyg och broschyrer samt arrangerar kurser, konferenser och uppdragsutbildningar. Vår verksamhet bygger på vetenskap och beprövad erfarenhet. Målet är att sprida kunskap som inspirerar och gör nytta. Besök www.gothiafortbildning.se för mer information om oss och om våra produkter.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *