Maratonpodden möter Johan Gustafsson om träning och tiden som fången i Malis öken

| 5 juni, 2020 | 0 kommentarer

Ett av de starkaste och mest gripande avsnitten i Maratonpoddens historia är det helt färska avsnittet där Petra Månström samtalar med Johan Gustavsson som år 2011 kidnappades och fängslades av terrororganisationen al-Qaidas nordafrikanska gren i Malis öken. Efter fem år och sju månader frigavs Johan. Johan har sprungit Stockholm Maraton 2018, och berättar i avsnittet om träningen nu och som kidnappad, som blev livlinan och ett sätt att överleva.

Den 4 oktober 2011 lämnade Johan Gustafsson Stockholm. Den 25 november tar resan en dramatisk vändning när Johan kidnappas på ett hotell i Timbuktu och förs bort tillsammans med två nyfunna resekompisar. När Johan kastades in i lastutrymmet på kidnapparnas pickup har Johan en t-shirt där det står ”Jag tränar för Stockholm Halvmarathon 2010”. Och just träningen, att regelbundet röra på sig, skulle komma att bli hans livlina under tiden i fångenskap. Lyssna gärna på avsnittet här.

– Medier har rapporterat mycket om både kidnappningen och frigivandet, men i detta poddavsnitt berättar Johan om vilket avgörande som träningen hade för honom. En stark berättelse om levnadsglädje, beslutsamhet och motivation. Om att överleva. Att ha Johan Gustafsson som gäst var verkligen en höjdpunkt, säger Petra Månström.

För mer information, vänligen kontakta:
Magdalena Höglund, Presskontakt, Highland PR
tel: 0733 338840, [email protected] 

Maratonpodden är Sveriges största podd om uthållighetssport där idrottsmän och sportutövare intervjuas av journalisten, författaren och influencern Petra Månström. Läs gärna mer på maratonpodden.se

Petra Månström är journalist och entreprenör inom träning och hälsa. Trots att hon började springa relativt sent blev hon snabbt biten av löpning som motionsform. Numera har hon sprungit mängder av motionslopp, halvmaror och maraton samt jobbar professionellt med löpning. Petra driver Maratonpodden samt podden Ewerlöf & Månström tillsammans med Malin Ewerlöf. Läs mer på https://petramanstrom.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *