Möbelnyheter och inredningstrender inför hösten 2022

| 17 augusti, 2022 | 0 kommentarer

Nu presenterar Rowico Home höstens möbelnyheter och inredningstrender. Skandinavisk design växer sig starkare och nya dimensioner skapas med influenser från andra närliggande stilar samt återvunna material. Brända toner blandas in hemmets annars lugna och jordnära bas.

Skandinavisk stil blir mer och mer populär. Det är enkelheten i designen kombinerat med trämaterial som nu är starkt förankrat i många hem. För Rowico Home är skandinavisk design ett signum och genomsyrar allt de gör, men inför höstens kollektion har de tagit influenser även från japandi- och shakerstilen.

– Vi tycker att flera andra stilar ligger nära den skandinaviska stilen så inför höstens kollektion tog vi inspiration från japandi-stilen när vi skapade soffbordet Brooksville. Kryssunderredet i trä med en exklusiv marmorbordsskiva på toppen är ett fint exempel på hur den japanska minimalismen möter skandinavisk design, berättar Jesper Bergendahl, Supply chain manager och designer på Rowico Home.

Matbordet Westville har fått influenser från en annan stil, nämligen shakerstilen, vilket märks tydligt i dess stabila och enkla benkonstruktion. Shaker är en stil som ursprungligen kommer från Amerika och som kan beskrivas som enkel samt funktionell.

– Westville har en nätt benkonstruktion som blir väldigt stabil tack vare dess kilade design, väldigt talande för shakerstilen förklarar Jesper Bergendahl.

Hållbarhet
Att skapa återbruk av möbler och inredning är en fortsatt stor hållbarhetstrend, som kommer att bli en naturlig del av framtidens inredningstänk. För att anamma den så har Rowico Home börjat använda ett tyg där man har tagit vara på pet-flaskor.

– Vi hittade ett tyg som är tillverkat av återvunna PET-flaskor. Det kändes fantastiskt eftersom det innebär att flaskor inte hamnat i havet eller förorenat stränder utan i stället bearbetats till ett högkvalitativt mjukt tyg. Vi valde att använda det på stolen Paisley, en trendig stol i sin moderna design med rundade ryggstöd och svarta runda ben. Till varje stol har det använts 25 stycken 50 cl PET-flaskor. Vi tror kombinationen av design och dess sammansättning med både återvunnet material i tyget och FSC-certifierat trä i stommen kommer bli en mycket omtyckt stol, säger Jesper.

Inredningstrender
Under våren var pastell och framför allt lila en stor trend. Nu när vi går mot hösten ser vi mer inslag av brända toner som orange, gult, rött och brunt.

– Till hösten så fortsätter trenden med en hållbar lugn jordnära bas i hemmet men nu gäller det att också addera kulör så det inte blir för slätstruket. En färg som brunt är verkligen rätt färg att i höst ha som en accentfärg. Addera med pläd, kuddar och inredningsdetaljer för att skapa det lite mer mustiga i inredningen, Det är också viktigt att addera personlighet, skaffa en ”eye catcher” som skapar ett intressant hem, säger Nina Hedberg, marknadschef Rowico Home.

En möbel som Rowico Home själva ser som en eye catcher i inredningen är deras nya Canwood loungestol. En massiv stol med ett gediget hantverk tillverkad av FSC-certifierat trä. Den svarta sadelgjorden skapar en snygg kontrast till den bruna eller vitpigmenterade trä-stolen.

Höstkollektionen finns på www.rowicohome.com och kommer ut hos Rowico Homes återförsäljare under hösten.

För ytterligare information och utlån, vänligen kontakta:

EKPR & Kommunikation │Telefon: 08-667 22 06 │E-mail: [email protected]

För pressbilder: EKPR & Kommunikations bildbank: https://ekpr.kontainer.com/login

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.