Momentum Group köper yrkesklädesspecialisten RAF Romerike Arbeidstøy i Norge

| 4 oktober, 2021 | 0 kommentarer

Alligo, ett affärsområde i Momentum Group, har förvärvat 100 procent av aktierna i RAF Romerike Arbeidstøy AS. Köpet stärker Alligos position som en ledande leverantör i den norska marknaden ytterligare. Det förvärvade bolaget omsätter omkring 16 MNOK per år med god lönsamhet.

RAF Romerike Arbeidstøy har två butiker i Romerike utanför Oslo och säljer yrkeskläder och personlig skyddsutrustning.

– Genom köpet av RAF stärker vi vår position inom yrkeskläder och personligt skydd i Osloområdet, säger Jens Kr. Henriksen, landschef för Alligo i Norge.

Tillträdet sker med omedelbar verkan och förvärvet bedöms ha en marginell positiv påverkan på Momentum Groups resultat per aktie under innevarande räkenskapsår.

Stockholm den 4 oktober 2021

Momentum Group AB (publ)

För ytterligare information vänligen kontakta:
Clein Ullenvik, Affärsområdeschef Alligo – telefon 070-558 84 17

 

Denna information lämnades för offentliggörande den 4 oktober 2021 kl. 09:00 CET.

Momentum Group är en ledande återförsäljare av industriförnödenheter och industrikomponenter, tjänster och service till professionella slutanvändare inom industri- och byggsektorerna i Norden. Koncernen omsätter cirka 9,5 miljarder SEK per år och har omkring 2 700 anställda. Momentum Group AB (publ) är noterat på Nasdaq Stockholm sedan juni 2017. Läs mer på www.momentum.group.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *