NENT Group driver hållbar förändring inom underhållningsindustrin

| 24 februari, 2021 | 0 kommentarer

  • NENT Group inkluderas i ’SAM Sustainability Yearbook 2021’ och rankas som nummer sju av de globala bolagen inom samma industri
  • Enda nordiska företag inom underhållning som ingår i 2021 års årsbok
  • NENT Groups hållbarhetsstrategi, som godkändes av styrelsen 2019, lanserades med syftet att driva förändring inom underhållningsindustrin

Nordic Entertainment Group (NENT Group), Nordens ledande streamingföretag är bland världens högst presterande och mest hållbara bolag inom streaming. NENT Group är det enda nordiska bolaget inom underhållningssektorn som ingår i ’SAM Sustainability Yearbook 2021’ och rankas i topp 15% inom den globala underhållsindustrin. Prestationer som dessa leder till en mer hållbar bransch och NENT Group är bland pionjärerna som driver denna förändring.

Underhållningsindustrin förändras snabbt och fokus skiftas från det traditionellt linjära tittandet till Streaming video on Demand (SVOD). Detta möjliggör för fler spelare att etablera sig på den globala marknaden vilket medför att ytterligare fokus läggs på den kreativa industrin och att jobba mer med jämlikhet, mångfald och inkludering och ta större miljöansvar. NENT Group har sedan 2019 drivit sin hållbarhetsstrategi för hållbar streaming och produktion och med det influerat hela branschen. NENT Groups hållbarhetsarbete, det innehåll bolaget skapar och investerar i både främjar ett jämlikt, mångsidigt och inkluderande samhälle och driver förändring i hur innehåll produceras. Tack vare detta arbete tar NENT Group nu en ledande position i att påverka och inspirera andra underhållningsföretag att accelerera sitt hållbarhetsarbete.

Under det senaste året har NENT Groups hållbarhetsprestationer erkänts över hela världen. I den nyligen publicerade ’SAM Sustainability Yearbook 2021’ rankades NENT Group topp 15% inom underhållningsindustrin, över hela världen. Dessutom är NENT Group det enda nordiska bolaget inom sin sektor som placeras i årsboken 2021. Bolaget blev dessutom ”Nasdaq ESG Transparency Partner” i april 2020, vilket återspeglar NENT Groups engagemang för bättre marknadstransparens. NENT Group toppar även Nordic Business Diversity Index (i kategorierna Nasdaq Stockholm Large Cap och NordicTMT); och är rankad som nummer två i EY:s SHE-index.

Lena De Geer, Hållbarhetschef, NENT Group: ”Våra prestationer under året återspeglar vår vision att bygga en hållbar verksamhet i alla led, att skapa värde för hela samhället och den kreativa industrin. Under det senaste året har vi tagit betydande steg framåt för att göra NENT Group ännu mer inkluderande, jämlik och jämställd och förbättrat vår styrning. Vi har dessutom anslutit oss till Science Based Tagets Initiative och kommer accelerera upp vårt miljöarbete ytterligare, enligt FN:s globala mål för hållbar utveckling. Hållbarhet fortsätter vara centralt i precis allt vi gör.”

Manjit Jus, Global Head of ESG Research, S&P Global: ”Vi gratulerar Nordic Entertainment Group till deras plats i ’SAM Sustainability Yearbook 2021’. Över 7000 företag bedöms och att bli inkluderad i årsboken är ett verkligt uttalande om företagets hållbarhetsförmåga.”

NENT Groups fokus på hållbarhet visas i flertalet aktiviteter, bland annat genom medlemskapet i FN: s Global Compact, att bolaget är anslutna till Sustainable Development Goals Media Compact och Women’s Empowerment Principles. I december 2020 anslöt sig NENT Group också till Science Based Targets Initiative (SBTi): Det internationella partnerskapet som syftar till att driva klimatåtgärder inom den privata sektorn i linje med målen i Parisavtalet.

Om ’SAM Sustainability Yearbook’:
’SAM Sustainability Yearbook’ är världens mest omfattande publikation gällande företags hållbarhet. Den är baserad på Corporate Sustainability Assessment (CSA) och mäter över 7 000 företag i 61 branscher över hela världen. Mätningen är baserat på företagens olika sätt att driva styrning, ekonomiska, sociala och miljömässiga kriterier. Det var endast 630 av de 7 000 utvärderade företagen som bedömdes vara ledande inom hållbarhet och som valdes att ingå i 2021 årsboken. Inom sin egen industri placerade sig NENT Group som nummer 7 av 68 globala företag och NENT Group var det enda nordiska underhållningsföretaget som tog sig in på 2021 års lista.

NENT Group fick nyligen också en AA-klassificering i den årliga MSCI ESG-bedömningen där företag värderas utifrån en 7-gradig skala från AAA till CCC, och en 12:a (där 100 är högst risk och 0 är lägst risk) på den årliga ESG riskbedömningen utförd av Sustainalytics. Detta placerar NENT Group i topp 5% inom sin grupp inom den egna branschen.

För att läsa mer om NENT Groups hållbarhetsarbete, besök: https://www.nentgroup.com/sustainability    

****

INFORMATION TILL REDAKTIONEN

Nordic Entertainment Group AB (publ) (NENT Group) är Nordens ledande streamingföretag och vår vision är att bli Europas främsta streamingbolag. Vår streamingtjänst Viaplay finns i varje nordiskt land och lanseras i Estland, Lettland, Litauen, Polen och USA under 2021, med lansering i ytterligare fem marknader fram till 2023. Vi driver streamingtjänster, TV-kanaler, radiostationer och produktionsbolag där vårt syfte är att förmedla berättelser, beröra människor och vidga perspektiv. Med huvudkontor i Stockholm och ett globalt perspektiv, är NENT Group noterat på Nasdaq Stockholm (‘NENT A’ och ‘NENT B’).

Kontakta oss:
[email protected] (eller Roberta Alenius, Head of Corporate Communications: +46 70 270 72 17)
[email protected] (eller Matthew Hooper, Chief Corporate Affairs Officer: +44 7768 440 414)

Ladda ner högupplösta bilder: Flickr

Följ oss:
nentgroup.com / Facebook / Twitter / LinkedIn / Instagram

Integritetspolicy:
För att läsa NENT Groups integritetspolicy, klicka här

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *