Nexam expanderar snabbt – öppnar nytt innovationscentrum och börjar installation av ny produktionslinje

| 8 september, 2022 | 0 kommentarer

– Investerar 20 miljoner kronor i innovation för mer hållbara plaster

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical – som uppfinner, utvecklar, producerar och säljer tillsatser till plastindustrin i hela världen – gör en omfattande investering för att möta en ökad efterfrågan med en effektivare ny produktionslinje och en samlad utvecklingsorganisation. För att befästa rollen som ledande inom tillsatser till plastbranschen startar Nexam också ett innovationscentrum.

I dagarna invigs den första delen av innovationscentrumet i Lomma. Här ska man bland annat uppfinna och förbättra processbarheten och egenskaper i plastmaterial, vilket kan komma till stor nytta inom alla Nexam Chemicals områden. Bland annat för att göra flygplanskomponenter som är lättare än vad som tidigare funnits på marknaden och lösningar för att förbättra möjligheten till effektivare plaståtervinning, något som är mycket efterfrågat.

”Brådskan och efterfrågan är mycket stor vad gäller att utveckla effektiva produkter och metoder för att göra plaster bättre och mer hållbara. Att göra plaster och polymerer bättre kommer bli en mycket lönsam affär både för våra kunder och för oss”, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemicals vd och fortsätter:

”Plaster finns överallt och är starkt ifrågasatta i många sammanhang, samtidigt som det är svårt att se något alternativ även på längre sikt. Vi har ett paraply av lösningar som med hjälp av tillsatser förbättrar både funktionalitet och återvinningsbarhet”.

Innovationscentrumet tas i bruk i dagarna. Senare kompletteras detta med en maskinhall för pilotproduktion. Investeringen syftar till att förbättra innovationskraften i bolaget och till att öka hastigheten i kommersialiseringsprocessen för nya produkter. I dagarna inleds även installationen av en ny produktionslinje.

”Med den nya produktionslinjen kommer vi att kunna förbättra både kapacitet och kapabilitet. Vi kommer helt enkelt att kunna tillverka ökade volymer av mer komplexa produkter. Plastindustrin står inför stora utmaningar. Nexam har en stor uppgift i att bidra med lösningar på många av dessa. Vi både utvecklar, tillverkar och säljer produkter för plastindustrin. Med ett nytt innovationscenter och en ny produktionslinje stärker vi vår position ytterligare.”, säger Johan Arvidsson och fortsätter:
 

”Dessa investeringar stärker vår konkurrenskraft och kommer förbättra vår lönsamhet.”

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, [email protected] 

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktionsmaterial inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB. FNCA Sweden AB kan nås på [email protected] samt per telefon på 08-528 00 399.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.