Peab publicerar informationsbroschyr angående den föreslagna utdelningen av aktierna i Annehem Fastigheter

| 29 oktober, 2020 | 0 kommentarer

Peabs styrelse kallade sina aktieägare den 19 oktober till extra stämma den 12 november för att besluta om förslaget att dela ut samtliga aktier i det helägda dotterbolaget Annehem Fastigheter. Idag har en informationsbroschyr publicerats med information om den föreslagna utdelningen.

Informationsbroschyren innehåller bakgrund och motiv till den föreslagna uppdelningen av Peabkoncernen samt en beskrivning av Annehem Fastigheters verksamhet. Informationsbroschyren innehåller vidare finansiella mål, utdelningspolicy och historisk finansiell information både för Annehem Fastigheter och Peab exklusive Annehem Fastigheter.

Informationsbroschyren är ett beslutsunderlag för Peabs aktieägare avseende styrelsens förslag att dela ut samtliga aktier i Annehem Fastigheter.

Informationsbroschyren och mer information om extra bolagsstämman finns på https://peab.se/om-peab/bolagsstyrning/extra-bolagsstamma-2020/.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Juha Hartomaa, IR-chef Peab, 072 533 31 45

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 16 000 anställda och en omsättning på cirka 58 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *