PLÅTPRISET 2020 till White för Nya akutvårdsbyggnaden vid Danderyds sjukhus

| 14 februari, 2020 | 0 kommentarer

Under gårdagen, den 13 februari, delades PLÅTPRISET 2020 ut på arkitekturdagen PLÅT20 i Stockholm. Svensk Byggplåt är stolt partner till PLÅTPRISET som i år fick tas emot av White arkitekter för den nya akutvårdsbyggnaden vid Danderyds sjukhus.

 White arkitekter tilldelades PLTPRISET 2020 fr nya akutvrdsbyggnaden vid Danderyds sjukhus Francesca Bianchi och Helena Polgrd Nygren tog emot priset under arkitekturdagen PLT20 den 13 februari Stockholm

PLÅTPRISET tilldelas en svensk arkitektbyrå som under året visat upp ett projekt där metallfasadens möjligheter har tillvaratagits och maximerats utifrån aspekterna form, funktion, innovation och miljö. I år föll valet på White arkitekter och Nya akutvårdsbyggnaden vid Danderyds sjukhus. Juryn tilltalades av bland annat återvinningsbara material och en flerfunktionell fasad.

Priset överlämnades av jurymedlemmen Erik Anderson, Erik Andersson Arkitekter och Magnus Andersson, SSAB/Svensk Byggplåt och mottogs av Helena Polgård Nygren och Francesca Bianchi från White arkitekter. Förutom ära och berömmelse fick de ta emot den specialutformade PLÅTPRIS-pokalen i koppar, signerat konstnären Marie Louise Kold. 

– Vi är otroligt glada över att vinna Plåtpriset 2020. Vinsten och juryns fina motivering är ett fantastiskt kvitto på att vi tillsammans med alla involverade i projektet har lyckats skapa en funktionell, vacker och hållbar vårdmiljö, säger Helena Polgård Nygren, ansvarig arkitekt på White.

Juryns motivering:
PLÅTPRISET 2020 tilldelas en byggnad som på ett modest sätt lyckats vända ett konventionellt uppdrag med ett specifikt program, till god arkitektur. Med återvinningsbara material och en funktionell utformning, står byggnaden placerad i nutid – väl förberedd för framtiden. Särskilt viktiga är fasadens mellanrum, vilka ger uterum för dem som behöver andrum. Utmaningen med solavskärmning och interiöra hygienkrav, har lösts genom utanpåliggande aluminiumgardiners skydd och transparens. Med ljusspel och reflektioner ger dessa paneler fasaden ett distinkt uttryck till en vårdbyggnad som lyckas generera syre, ljus och hopp.

Arkitekt: White arkitekter AB
Byggherre: Locum AB, Region Stockholms fastighetsbolag
Generalentreprenör: HENT
Plåt- och fasadentreprenör: LW Sverige AB

Svensk Byggplåt är stolt partner till PLÅTPRISET 2020.

Tomas Skagerlind
Pressansvarig
[email protected]

Svensk Byggplåt är en branschorganisation som aktivt arbetar för att stärka och lyfta fram plåtens unika fördelar som byggnadsmaterial. Vi vill göra byggplåten till en given beståndsdel i det framtida hållbara samhällsbyggandet och arbetar för att fler ska upptäcka byggplåtens möjligheter där lång livslängd, återvinning och återbruk står i fokus.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *