Pressinbjudan: 260 personer kontrollräknar Skånes röster

| 9 september, 2022 | 0 kommentarer

 

Länsstyrelsen Skåne bjuder in till ett pressmöte måndag 12 september klockan 13.30 på Kockum Fritid i Malmö, för att berätta om hur den slutliga rösträkningen går till. Vi samlas vid restaurangen på bottenplan. Det ges möjlighet till intervjuer och bilder på plats. Anmälan till [email protected] senast kl 10.30 samma dag.

 

På måndag startar den slutliga rösträkningen av Skånes röster i valen till riksdag, de 33 kommunfullmäktige och regionfullmäktige. Länsstyrelsen Skåne är regional valmyndighet i Skåne och ansvarar för rösträkning och rapportering till Valmyndigheten.

Skåne har drygt en miljon röstberättigade. Rösterna räknas först en gång i de 826 skånska valdistrikten innan de transporteras till Länsstyrelsen där 260 personer genomför den slutliga rösträkningen samt räknar personrösterna.

– Vi börjar att räkna rösterna till riksdagsvalet och har ambitionen att bli klara med dem på fredag. Därefter tar det ytterligare omkring en vecka att räkna rösterna till kommun- och regionfullmäktige. För oss som jobbar känns det spännande och betydelsefullt att vara en del av det svenska valsystemet. Det svenska valsystemet är robust, decentraliserat och transparent mycket tack vare den manuella hanteringen, säger enhetschef Jesper Jacobsson på Länsstyrelsen Skåne.

Så snart ett valdistrikt är färdigräknat redovisas resultatet på www.val.se. Där hittar medier snabbast aktuella uppgifter om valet. Redovisningen är preliminär innan alla kontroller är genomförda och Länsstyrelsen fastställt resultatet i sitt protokoll.

För mer information, kontakta [email protected]

 

Mikael RingmanPressansvarig0768401108mikael.rin[email protected]

Länsstyrelsen skapar samhällsnytta i Skåne

Det gör vi genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.