Rättelse: Varsel om strejk på butik utan avtal i Borås, inte Ulricehamn.

| 4 maj, 2022 | 0 kommentarer

Handels varslar om att lägga ner allt arbete på butiken AD bildelar i Borås. Om inte företaget tecknar kollektivavtal inleds strejken på morgonen den 16 maj. Tidigare pressmeddelande om att detta gällde butik i Ulricehamn är felaktigt. 

AD bildelar är en butik som säljer just bildelar, med cirka tio anställda. Butiken har inte kollektivavtal och det är Handels medlemmar på arbetsplatsen som står bakom kravet.

– De saknar mycket av det som ingår i ett kollektivavtal, till exempel ob-ersättning och övertidsersättning. Självklart vill de ha samma villkor som andra anställda i handeln, berättar Ernad Suntic, ombudsman på Handels avdelning i Borås.

Varslet lämnades över till arbetsgivaren i dag den 4 maj. När facket har lämnat över varsel om konfliktåtgärder ska det därefter gå minst sju arbetsdagar. I detta fall kommer att utlösas den 16 maj, om inte företaget har tecknat kollektivavtal före dess.

Fritjof Carlsson-Brandt[email protected]

Handelsanställdas förbund är Sveriges tredje största LO-förbund med cirka 160 000 medlemmar. 65 procent av medlemmarna är kvinnor. En tredjedel är under 30 år. Handels har medlemmar på cirka 25 000 arbetsplatser. Läs mer på  www.handels.se .

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.