Recipharm utser President Development Services

| 14 februari, 2018 | 0 kommentarer

on, feb 14, 2018 11:30 CET

CDMO-företaget (Contract Development and Manufacturing Organisation) Recipharm utser Bernard Pluta till att leda en ny global organisation för utvecklingstjänster.

Den nyetablerade rollen är en del av en pågående omvandling av Recipharms utvecklingsverksamhet, där totalt 400 anställda i sex länder förenas för att leverera ett omfattande tjänsteutbud.

Den nya organisationens vetenskapliga, kemiska och farmaceutiska kompetens täcker läkemedelsutveckling från idé till färdig produkt, från utveckling av den aktiva substansen till dokumentation för ansökningar om godkännande för försäljning i viktiga marknader. Att kombinera och konsolidera dessa funktioner i ett samlat erbjudande möjliggör en effektiv väg till framgångsrik kommersialisering för Recipharms kunder.

Bernard Pluta är för närvarande General Manager för Recipharms tillverknings- och utvecklingsverksamhet i Pessac, Frankrike och ledde nyligen ett koncernövergripande projekt med fokus på att optimera och samordna Recipharms omfattande utvecklingskapacitet i Sverige, Italien, Frankrike, USA, Indien och Israel.

Thomas Eldered säger: ”Jag är glad att kunna rekrytera Bernard Pluta till President, Development Services. Bernard har utvecklat vår verksamhet i Pessac med stor framgång. Hans branschkunskap och solida affärskompetens kommer att spela en nyckelroll i omvandlingen av vårt utvecklingserbjudande. Genom att erbjuda ett brett utbud av utvecklingstjänster är vi väl positionerade för att hantera komplexitet och utmanande projekt å våra kunders vägnar.”

Bernard Pluta har bred erfarenhet av läkemedelsindustrin och CDMO-branschen, han har tidigare haft ledande befattningar hos Theramex, Merck Serono och Teva samt drivit en egen konsultverksamhet inom kontraktstillverkning innan han kom till Recipharm 2015. Han har en civilingenjörsexamen samt en MBA. Bernard Pluta kommer i sin roll som President, Development Services att rapportera till VD Thomas Eldered och ingå i Recipharms koncernledning. Bernard upprätthåller tjänsten som General Manager i Pessac tills en efterträdare har utsetts.

Recipharms nya utvecklingsorganisation implementeras under första halvåret 2018. Utvecklingstjänster kommer även fortsättningsvis att rapporteras som en del av Recipharms affärssegment Development Technology.

Kontaktinformation
Thomas Eldered, VD, telefon: 08 602 52 10
Henrik Stenqvist, CFO, [email protected], telefon: 08 602 52 00

Denna information är sådan information som Recipharm AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 14 februari 2018 kl. 11:30. 

Om Recipharm
Recipharm är ett ledande CDMO-företag (Contract Development and Manufacturing Organisation) inom läkemedelsindustrin och har cirka 5 000 anställda. Recipharm erbjuder tillverkningstjänster av läkemedel i olika former, produktion av material till kliniska prövningar och API:er, samt farmaceutisk produktutveckling. Recipharm tillverkar flera hundra olika produkter åt såväl stora läkemedelsföretag som mindre utvecklingsbolag. Bolaget omsätter cirka 5,3 miljarder kronor och har utvecklings- och tillverknings­anläggningar i Frankrike, Indien, Israel, Italien, Portugal, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland och USA med huvudkontor i Stockholm, Sverige. Recipharms B-aktie (RECI B) är noterad på Nasdaq Stockholm.

För mer information besök företagets hemsida www.recipharm.com 

Recipharm AB (publ), Org. nr 556498-8425
Adress Box 603, 101 32 Stockholm, Sverige, Telefon 46 8 602 52 00
www.recipharm.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *