Regeringen beslutar om finansiering för satsning på att minska störningar mellan elektriska produkter

| 16 december, 2021 | 0 kommentarer

Regeringen har beslutat om finansiering för att Elsäkerhetsverket ska kunna förstärka sin verksamhet inom så kallad elektromagnetisk kompabilitet (EMC).

I takt med att antalet elektriska produkter blir fler och beroendet av trådlös kommunikation ökar, så ökar också risken för att olika produkter stör ut varandra. Därför blir så kallad elektromagnetisk kompabilitet (EMC), det vill säga att elektriska produkter kan fungera tillsammans, allt viktigare.

För att Elsäkerhetsverket ska kunna följa utvecklingen inom området beslutade regeringen i budgeten om att öka myndighetens förvaltningsanslag för år 2022. Elsäkerhetsverkets verksamhet finansieras av elsäkerhetsavgifter och för att finansiera höjningen har regeringen nu beslutat att marginellt höja elsäkerhetsavgiften för företag och hushåll.

För företag ökar elsäkerhetsavgiften med ca 85 kronor per år och hushållens kostnader ökar med 85 öre per år.

Kontakt:
Amalia Pedersen
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Khashayar Farmanbar
Mobil 073-043 78 85
epost: [email protected]

Fakta: Elektromagnetisk kompabilitet, EMC

EMC kan förklaras som ett tillstånd där olika elektriska produkter och elinstallationer kan fungera tillsammans utan att störa varandra.
Läs mer: EMC – elektromagnetisk kompatibilitet | Elsäkerhetsverket (elsakerhetsverket.se)

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.