Robert Helenius möter Erkan Teper i titelmatch

| 16 september, 2018 | 0 kommentarer

sö, sep 16, 2018 10:46 CET

 

Tungviktsproffsen Robert “Nordic Nightmare” Helenius möter tysken Erkan Teper i en IBF-titelmatch den 29 september i Waldenbuch. Oddsen utlovar en tuff bortamatch för ålänningen.

 

 

Tungviktsboxaren Robert Helenius möter tysken Erkan Teper i en match om IBF-förbundets Intercontinental-titel. Matchen går av stapeln i tyska Waldenbuch nära staden Stuttgart lördagen 29 september. Att det blir en bortamatch gör inte honom särskilt orolig och han ser fram emot att äntligen få möta Teper i ringen.

  • Jag har länge velat ha den här fighten mot Teper. Den här matchen öppnar upp allt för mig och när jag har vunnit den kan vi komma till riktigt stora toppmatcher, tillägger Robert Helenius.

Tuff match att vänta

Erkan Teper är rankad 28:a i världen enligt BoxRec och är på plats sju på IBF-förbundets rankinglista. Helenius är i nuläget rankad 48:a i världen enligt BoxRec. Även enligt oddsen är det en hård match som väntar Helenius i Tyskland, och Erkan Teper verkar vara en ganska klar vinnarfavorit.

  • Teper vann i tyska Bundesligan mot mig som amatör. Å andra sidan har jag sparrat många gånger mot honom och där har jag slagit ner honom i golvet med träffar i magen, säger Helenius.

Robert Helenius tränare Johan Lindström konstaterar att  både taktiken och tekniken ska sitta om Helenius ska besegra sin tuffa opponent.

  • Lite extra taktisk fundering måste Robert ha i matchen. Teper är så pass bra att Robert måste både taktiskt och tekniskt boxa ut honom, säger Lindström.

Erkan Teper ertappades med doping år 2015. Det gör att Helenius team är lite fundersam, samtidigt som de vet att alla boxare kontrolleras för doping med tester efter titelmatcher där mycket står på spel.

Paf fortsätter att sponsra Helenius

I väntan på nästa match har Helenius fått fortsatt förtroende från sin huvudsponsor Paf. I torsdags skrev båda parterna under ett förnyat sponsoravtal som ger Helenius möjligheter att fortsättningsvis satsa på sin proffsboxarkarriär. Även Paf är mycket nöjd över det förnyade kontraktet:

  • Vi har sett en mycket bra respons från våra kunder till Helenius. Förutom en intressant och mångsidig atlet är han även en trevlig person och en bra förebild, säger Pafs sponsorchef Ludvig Winberg.

  • Nu när jag bor på Åland vill jag vara Pafs ambassadör och på så sätt indirekt bidra till det åländska samhällets väl. Sedan är det ju förstås fantastiskt för vem som helst att kunna ha en sponsor som gör att man kan ägna sig åt sin passion – vilket  mitt fall är proffsboxning, konstaterar Helenius.

Paf kommer att direktsända hela fightgalan på Paf.com gratis för alla kunder. Sändningen från fightgalan i Tyskland börjar kl. 20.30 lördagen den 29 september och Helenius titelfight beräknas börja cirka kl. 23.30. Fightgalan bjuder på fem proffsmatcher i boxning och tre stycken professionella K1-matcher.

Läs hela nyheten på https://www.paf.com/betting/news/?id=helenius-teper-title-fight-streamed

 

Ludvig Winberg                                             [email protected]

Head of Sponsorships/Paf                                        

 

eller    

 

Markus Sundman, Helenius Manager

[email protected]

+358 400 971059

 

Paf är ett landskapsägt spelbolag som grundades på Åland år 966 med uppdraget att generera medel till samhällsnyttiga ändamål. Det uppdraget är fortfarande syftet med Pafs verksamhet. I dag är Paf.com en internationell speloperatör med spel inom spelkategorierna slots, kasino, poker, odds, bingo och lotterier. Paf bedriver spel ombord på fartyg i Östersjön och Nordsjön samt på Åland. Paf är en prisbelönad aktör inom ansvarsfullt spelande och utvecklas kontinuerligt inom området.

År 2017 omsatte Paf-koncernen 116,5 miljoner euro och genererade en vinst på 29,4 miljoner euro. Koncernen har närmare 400 anställda, huvudkontoret ligger i Mariehamn på Åland och kunderna finns bland annat i Finland, Sverige, Estland, Lettland och Spanien. Paf ägs och kontrolleras av Ålands landskapsregering. Mer information finns på www.paf.com.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *