Så ser DHL Freight på framtidens logistik

| 6 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 06, 2017 07:30 CET

DHL Freights VD Pekka Stenqvist är på scenen och diskuterar framtidens logistik på Logistik Transportmässan den 7 november 2017.

Pekka tillsammans med Håkan Ericsson, VD för Postnord, och Mats Grundius, VD för Schenker, är inbjudna som talare till seminariet på Svenska mässan i Göteborg 7 november 2017. Ämnet för dagen är framtidens logistik och uppe för diskussion är både megatrender, utmaningar och möjligheter som logistikbranschen står inför.

Pekka kommer bland annat att tala om DHL Freights syn och inställning till framtidens shopping-beteende, den globala digitaliseringen och hur detta kommer påverka logistiklösningarna i våra storstäder. Hållbar logistik är fortsatt en central fråga för framtiden och där vill DHL vara med och driva utvecklingen. Nyligen röstades DHL fram som branschens mest hållbara företag samt att de har kundernas förtroende när det kommer till miljöansvar och hållbar logistik.

– Jag är mycket glad över utmärkelsen från Sustainable Brand Index B2B, det visar bara att vi ska fortsätt jobba för att tillsammans med våra kunder bidra till en hållbar transportsektor och en hållbar framtid. Utvecklingen av tjänster måste följa kundernas behov och därför måste vi hela tiden se över sättet vi levererar på, säger Pekka Stenqvist VD för DHL Freight Nordic.  

Inom DPDHL testar man redan alternativa leveransmetoder med både självkörande bilar och drönare för att möta den snabba digitala utvecklingen och ”disruption” som ständig sker.

Stockholm, 6 November 2017

Presskontakt:


Therese Litzén, Marknadschef

DHL Freight (Sweden) AB

Tel: 072 -700 20 34


DHL – Logistikbolaget för hela världen

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 350 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.

DHL ingår i Deutsche Post DHL. 2016 hade koncernen en omsättning på mer än 57 miljarder euro.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *