Samarbete med näringslivet leder till jobb

| 13 mars, 2018 | 0 kommentarer

ti, mar 13, 2018 15:53 CET

Studenter i årskurs tre på systemvetenskapliga programmet vid Högskolan Dalarna har precis genomfört flera stora IT-projekt tillsammans med företag i regionen. Förutom att företagen fått kompetent hjälp att lösa reella problem har flera av studenterna redan signat sina anställningskontrakt.

– Syftet med IT-projekten som ingått i kursen ”Systemutveckling på internet” är att studenterna ska få jobba med ett riktigt projekt och utföra det från ax till limpa. Ett projekt där det finns en kund som ställer krav. Och jag måste säga att den här typen av projekt faller väldigt väl ut. Studenterna utför en del av jobbet hos kundföretaget, vilket gör att det finns tid för företagets representant att lära känna studenterna och så att säga känna dem på pulsen. Flera av våra studenter har fått jobb innan de ens tagit examen, säger Pär Eriksson som är programansvarig.

Erik Karlsson, Tova Eriksson Asp och Mikael Holmberg har jobbat med en medarbetarapplikation åt företaget CGI i Borlänge. 

– Vi har lärt oss jättemycket under den här tiden, säger Tova Eriksson Asp. Inte bara tekniska kunskaper utan att jobba ihop i en grupp och kommunicera med kunden. Kunden har också gett oss en annan typ av input än vad vi får av våra lärare.

– Jag är verkligen nöjd med resultatet. Vi kommer att få stor användning för den här applikaitonen, säger Jerker Dahlbäck från CGI.

Erik Karlsson är också en av de studenter som redan fått jobb, trots att han ännu inte tagit examen.

– Det ser bra ut på marknaden för oss systemvetare, säger han. Den som vill jobba får jobb relativt lätt. 

För mer information kontakta Pär Eriksson, programansvarig för Systemvetenskapliga programmet vid Högskolan Dalarna. Telefon 023-77 89 79.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *