Samråd och rundabordssamtal om arbetsmarknadsuppdraget

| 26 juni, 2019 | 0 kommentarer

Arbetsförmedligen träffar samverkansparter och IT-leverantörer för samråd i rundabordssamtal om förutsättningar för reformeringen av myndigheten.

– På Arbetsförmedlingen arbetar vi just nu intensivt med att förbereda för att en ny myndighet ska vara på plats 2021. I detta arbete är samråd med andra aktörer avgörande för att kunna ge en klar bild över vilka möjligheter som finns för att lösa de frågeställningar regeringen har, säger Mathias Wahlsten, enhetschef på Arbetsförmedlingen och ansvarig för samråden med övriga aktörer.

Uppdraget som ska redovisas senast den 1 november innebär bland annat att analysera en rad områden och svara på frågor inför ett nytt arbetsmarknadsuppdrag 2021.

– Regeringen har givit oss i uppgift att föra dialog med myndigheter, kommuner, organisationer, leverantörer av tjänster och andra berörda aktörer för att samla in synpunkter. Nu passar vi på att samlas i rundabordssamtal under Almedalsveckan då många är samlade, säger Mathias Wahlsten.

Rundabordssamtal i Almedalen
Tisdag den 2 juli Processer och infrastruktur

Vilken ytterligare nödvändig digital och annan stödjande infrastruktur behöver utvecklas för att stödja det reformerade systemet?  Vilken nödvändig infrastruktur finns i dag och vilken är under utveckling?

Inbjudna: Oracle, Atea, Microsoft, Cybercom, CGI, Telia, HiQ, Cisco, Capgemini, Tieto, Radar, Red Hat och Gartner.

Onsdagen den 3 juli Samverkan i arbetsmarknadsuppdraget
Hur kan vi tillsammans mer effektivt nyttja samhällets samlade resurser som syftar till att underlätta individers inträde på arbetsmarknaden? Hur ska samverkan mellan verksamhet hos Arbetsförmedlingen, kommuner och andra aktörer rent praktiskt fungera i ett reformerat system?

Inbjudna: Sveriges kommuner och landsting (SKL), Länsstyrelsen, Försäkringskassan, Migrationsverket, Delegationen för unga och nyanlända till arbete, Skolverket, Folkbildningsrådet

Mer om Uppdrag till Arbetsförmedlingen inför reformeringen

För kommentarer:  Mathias Wahlsten, enhetschef Analysavdelningen, tel 010-487 67 01
Presskontakt: Maria Hillborg , 010-488 44 58

 

ARBETSFÖRMEDLINGEN
Vi hjälper arbetssökande och arbetsgivare att hitta varandra.
Pressjour: 010-486 10 00, [email protected]
www.arbetsformedlingen.se

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *