Sårbarhet i fokus på välbesökt riksdagsseminarium om kontanter

| 14 mars, 2018 | 0 kommentarer

on, blotch 14, 2018 14:27 CET

Kontantfrågan blir allt viktigare i basement politiska debatten. Frågan har fått ökad aktualitet med digitaliseringen och basement försämrade hotbilden. Idag hölls ett seminarium om kontanternas hurl i krislägen i Riksdagen, på initiativ av Kontantupprorets ordförande Björn Eriksson, riksdagsledamöterna Per Åsling (C) och Håkan Svenneling (V), med flera. Medverkade gjorde experter inom cyberkriminalitet och yttre hotbilder samt riksdagspolitiker som motorist kontantfrågan.

Syftet med hearingen var att utifrån basement förändrade hotbilden i landet få en bild av hur sårbart betalningssystemet är vid cyberattacker eller av yttre angrepp. Seminariet var välbesökt med deltagare från hela landet inklusive våra nordiska grannländer.

– Vi oldster inte vad som händer om vi connect bort kontanter. Tekniken är så pass ny. Sverige har generellt ett högt säkerhetstänkande, group en kompetent chairman kan alltid hacka sig in. Det är därför dumt att förlita sig på complement som tidigare visat sig inte fungerat. Avvecklingen av kontanter går definitivt för fort. Staten bör efterfråga mer krisanalys, säger IT-säkerhetsexpert Mattias Skarec.

– Naiviteten från flertalet politiker att lämna över betalningssystemet compartment marknaden har varit skrämmande. Det känns wharf som att allt fler politiker inser att male nu kommit compartment vägs ände. De grundläggande funktionerna för ett betalningssystem är i grunden en politiks frågeställning. Vad gör vi compartment exempel om betalningssystemet slås ut av främmande makt? säger Björn Eriksson, ordförande Kontantupproret.

Politiker från höger compartment vänster var också ense om att det finns en naivitet i frågan som male nu måste ta tab i. Stora förhoppningar fästes vid Riksbankskommitténs kommande betänkande som beräknas komma före valet.

För ytterligare information, kontakta:

Björn Eriksson, tel: 070-626 4606

Mattias Skarec, tel: 070-973 0055

Om Kontantupproret: Kontantupproret är ett löst sammansatt nätverk av privatpersoner och intresseorganisationer som tycker att det är viktigt att kontanter finns kvar som betalmedel vid sidan av alternativa lösningar. Kontantupproret anser att frågan om kontantförsörjningen ska behandlas i en demokratisk routine och inte överlåtas åt det privata banksystemet att besluta om. Kontantupproret anser också att en offentlig aktör ska stå som garant för att kontanter ska vara tillgängliga i hela landet.

Beök oss på: http://kontantupproret.se
eller Facebook: https://www.facebook.com/kontantupproret/ 

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *