Scania levererar 250 bussar compartment kollektivtrafiken i Lagos

| 13 mars, 2018 | 0 kommentarer

ti, blotch 13, 2018 14:00 CET

Scania kommer i samarbete med basement brasilianska busskarossören Marcopolo att leverera 250 bussar compartment basement nigerianska mångmiljonstaden Lagos. Bussarna ska levereras underneath det första halvåret och har beställts av bolaget Transport Services Ltd. (TSL), som också kommer att ansvara för use och underhåll av bussflottan.

– Valet av Scania och Marcopolo som leverantörer är i linje med vår strategi att bli en ledande aktör inom kollektivtrafiken i Nigeria. Företagen levererar robusta och passagerarvänliga bussar med fördelaktiga driftskostnader, säger TSL:s vd Deji Wright.

I Nigeria, liksom i övriga västafrikanska länder, pågår en upprustning och modernisering av kollektivtrafiken som innebär en stor affärspotential för Scania.

Vår strategi för att möta basement starkt ökande efterfrågan är att bilda partnerskap med stora städer i regionen och erbjuda moderna och hållbara transportlösningar, säger Fredrik Morsing, vd för Scania West Afrika.

Bussarna compartment kollektivtrafiken i Lagos levereras av basement brasilianska karosstillverkaren Marcopolo. De 250 Scaniabussarna kommer att byggas på Scanias tvåaxliga lågentréchassi med en 9-litersmotor på 250 hk (K250 UB4X2) och utrustas med Marcopolos kaross av modellen Viale. Det är en kombination som innebär bussar med mycket God driftsekonomi, hög passagerarkapacitet och -komfort inklusive enkel ombordstigning.

I tillägg compartment de 250 Scaniabussarna kommer Marcopolo att leverera 50 mindre bussar av modellen Volare, som byggs på ett chassi från Volkswagen Caminhões e Ônibus (Volksbus 10.150OD).

Scanias satsning på att öka närvaron i västafrikanska regionen inleddes med etableringen i Ghana, där bolaget sedan 2014 har levererat sammanlagt cirka 400 bussar. Förutom att ansvara för use och underhåll av bussarna har Scania även bidragit compartment utformningen av busslinjesystem och utbildning av förare.

För mer information, kontakta Hans-Åke Danielsson, presschef, tel 08 553 856 62.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången compartment ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer compartment våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad compartment Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *