Connect with us

Marknadsnyheter

Sex av tio företag har genomfört energikostnadsbesparande åtgärder

Published

on

Över 60 procent av företagen har genomfört energikostnadsbesparande åtgärder under en period av stigande elpriser. Hälften har bytt värmekälla och två av fem har sänkt värmen. Det visar en ny undersökning av elhandelsbolaget Nordic Green Energy.

Många av Sveriges företagare har tvingats ta till kraftfulla åtgärder under det senaste året, då elpriserna rusat i höjden. I en ny enkätundersökning genomförd av elbolaget Nordic Green Energy svarar 61 procent att de genomfört energikostnadsbesparande åtgärder.

– Under de senaste månaderna har vi sett en kraftig ökning av företagare som kontaktat oss för att få hjälp. De är oroliga inför vintern och har frågor om allt från elavtal till energieffektivisering. Och det finns faktiskt en hel del åtgärder att vidta – det går att påverka elräkningen och samtidigt göra en insats för miljön, säger Björn Visell, affärsområdeschef företag & offentlig sektor på Nordic Green Energy.  

Utöver byte av värmekälla och justerade värmenivåer har företagen sett över sina maskinparker och bytt till energisnålare alternativ, isolerat lokalen och ändrat verksamhetens rutiner. En femtedel av företagen har också bytt elbolag.

–  Elkostnaderna kommer att bli höga i vinter, det går inte att komma ifrån. Men genom att spara el, se över elavtalet, energieffektivisera och optimera verksamheten så går det att få ner elräkningen. Det enskilt viktigaste är att göra ett aktivt val av elavtal. Väljer man ingenting alls hamnar man på ett anvisningsavtal vilket kan bli väldigt kostsamt. Nio procent av svenskarna ligger på anvisningsavtal, jag tror att många inte förstår hur viktigt det är att inte vara passiv i det här läget, säger Björn Visell.   

11 tips för att sänka elkostnaden för ditt företag:

  • Se över företagets elavtal. Jämför de olika elhandelsbolagens priser.
  • Sänk värmen i utvalda rum.
  • Ny teknikutrustning drar ofta mindre el. Gå igenom och byt ut datorer, maskiner och övrig teknik. 
  • Se över din värmekälla. Värmepumpar som tar vara på värmen från vatten, luft, jord eller berg är fördelaktigt för både miljön och ekonomin.
  • Drar det från fönster och ytterdörrar? Täta eventuella springor med tätningslister.
  • Se över lokalens isolering för att behålla mer värme.
  • Släck lamporna när du inte behöver dem. Använd timers eller sensorer.
  • Byt ut alla glödlampor mot LED.
  • Se över energiklassen på eventuella vitvaror.
  • Om du har ett timprisavtal är det fördelaktigt att förbruka mer el på natten, då elpriset oftast är lägre.
  • Informera företagets anställda om elsparande

Om enkätundersökningen.
Enkäten har gått ut till 1383 av Nordic Green Energys företagskunder.

För mer information:
Björn Visell, Affärsområdeschef företag & offentlig sektor, Nordic Green Energy
bjorn.visell@nordicgreen.se 0720-77 16 39

Nordic Green Energy grundades år 2000 och var först i Sverige med att endast leverera el från 100% förnybara källor. Bolaget erbjuder el från förnybara källor till privatpersoner, företag och offentlig sektor. Nordic Green Energy finns idag i Sverige och Finland. Företaget ingår i Fjordkraft, som räknas till ett av de största elhandelsbolagen i Norden med mer än en miljon kunder. www.nordicgreen.se

Taggar:

Continue Reading

Marknadsnyheter

Så minskar du risken för gräsbränder

Published

on

By

När vårvärmen kommer är det många som vill göra fint i trädgården och tänker att man ska elda upp ris och kvistar.  – Nya EU-regler syftar till att förbränningen ska minska kraftigt och att materialåtervinningen ska öka. Kontrollera med din kommun om vilka regler kring eldning som gäller där du bor. Eldning ska alltid ske utan risk för hälsa och miljö och det är viktigt att se över och minimera riskerna för gräsbränder, säger Bertil Jansson byggskadeexpert på Länsförsäkringar.

Viktigast är att välja en bra plats som inte är för nära ett hus eller en skog, att inte ha brännbara saker i närheten av där man ska elda och att ha förberett släckutrustning om det värsta händer och elden sprider sig okontrollerat.

– Börja med att spruta vatten på marken minst två meter runt elden. Gräs och buskar ger extra bränsle och är väldigt lättantändligt särskilt nu på våren. Håll koll på att många flagor kan flyga upp i luften och landa en bit bort och starta en brand, säger Bertil Jansson.

– När man eldat klart är det viktigt att spruta rikligt med vatten på eldningsplatsen igen för att se till att ingen markglöd kan antända efter att man har lämnat platsen. Det gäller även om man har eldat i plåttunna. Stanna kvar och känn på marken efter 10 till 15 minuter efter att du har släckt elden helt för att se så ingen rök eller värme uppkommer igen, säger Bertil Jansson.

Tips för säker eldning

  • Kontakta kommunen för att ta reda på vilka regler som gäller i din kommun.
  • Ladda ner appen MSB Brandrisk ute för att få information där du befinner dig.
  • Undvik att elda om det blåser.
  • Dra fram trädgårdsslangen och ha ett par fyllda hinkar eller vattenkannor till hands.
  • Använd grova handskar. Spade och kratta är också bra verktyg för att hantera elden.
  • Vattna ordentligt runt eldningsplatsen både före du eldar och efter.
  • Ha telefon lätt tillgänglig så att du kan larma snabbt om något går fel.
  • När du ska släcka kan du kratta ut glöden och dränka den med vatten.
  • Kontrollera att det är släckt ordentligt. Detta kan behöva göras under flera timmar efter.

För ytterligare information kontakta:

Bertil Jansson, byggskadeexpert, Länsförsäkringar, telefon 073-867 62 30

Länsförsäkringars pressjour, telefon 08 – 588 41850, press@lansforsakringar.se

Länk till Länsförsäkringars pressrum 

Länk till Länsförsäkringar på

Länsförsäkringsgruppen består av 23 lokala och kundägda länsförsäkringsbolag och det gemensamt ägda Länsförsäkringar AB. Genom sitt lokala länsförsäkringsbolag får kunderna ett helhetserbjudande inom bank, försäkring och pension. Genom Agria Djurförsäkring erbjuder vi djur- och grödaförsäkring, genom Länsförsäkringar Fastighetsförmedling helhetslösningar för en trygg bostadsaffär och genom Wasa Kredit finansieringstjänster som leasing, avbetalning och lån.

Continue Reading

Marknadsnyheter

Inbjudan till telefonkonferens med webbpresentation av AcadeMedias kvartalsrapport, juli – mars 2023/24

Published

on

By

Den 3 maj klockan 08.00 publiceras AcadeMedias rapport för det tredje kvartalet 2023/24. Klockan 09.30 samma dag håller vi en webbsänd telefonkonferens där VD och koncernchef Marcus Strömberg presenterar rapporten tillsammans med vice VD Katarina Wilson och CFO Petter Sylvan. Presentationen och efterföljande frågestund sker på engelska.

För att delta via telefon registrerar du dig via denna länk: https://conference.financialhearings.com/teleconference/?id=50048284

Efter registreringen får du telefonnummer och ett konferens-ID för att logga in till telefonkonferensen. Via telefonkonferensen finns möjlighet att ställa muntliga frågor.

För att ta del av presentationen och delta via webcasten gå in på länken nedan.

https://ir.financialhearings.com/academedia-q3-report-2024

Presentationsmaterialet kommer att finnas tillgängligt innan konferensen börjar på AcadeMedias webbsida via:
https://academedia.se/om-oss/investerare/rapporter-och-presentationer/

Här kommer det också vara möjligt att se den inspelade versionen av webbsändningen i efterhand.

Välkomna!

Om AcadeMedia
AcadeMedia skapar möjligheter för människor att utvecklas. Våra 19 400 medarbetare på våra drygt 700 förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och vuxenutbildningar har ett gemensamt fokus på kvalitet och utveckling. Alla 198 000 barn, elever och vuxenstuderande som går i våra verksamheter under ett år ska få en utbildning som är av så god kvalitet att de når utbildningens mål, samt de förutsättningar de behöver för att nå sin fulla potential. Vi är norra Europas största utbildningsföretag med verksamheter i Sverige, Norge, Finland, Tyskland och Nederländerna. Vår storlek skapar trygghet och ger oss förutsättningar att vara en långsiktig och stabil utbildningsaktör som bidrar till det gemensamma samhällsbygget. Mer information om AcadeMedia finns på www.academedia.se

Continue Reading

Marknadsnyheter

Drottning Silvias pris för sjuksköterskor och undersköterskor öppnar för kommunnomineringar

Published

on

By

I en prestigefylld satsning som hyllar engagemang och innovation hos vårdpersonal i Sverige, öppnar Queen Silvia Nursing Award nu upp för nomineringar från svenska kommuner.

Det årliga priset för sjuksköterskor och undersköterskor – Queen Silvia Nursing Award – kommer att ta emot nomineringar från svenska kommuner.

Från 1 april till 1 november 2024 erbjuder Queen Silvia Nursing Award svenska kommuner chansen att lyfta fram sitt favoritprojekt genom att nominera den sjuksköterska eller undersköterska som har drivit igenom projektet. Dessa projekt ska ha bidragit till att höja livskvaliteten eller vården för äldre eller personer som lever med demens. Den som utses till vinnare belönas med en prissumma på 60 000 kronor.

Det projekt som nomineras ska ha dokumenterade positiva resultat som exempelvis kan inkludera förbättrad livskvalitet för målgruppen, effektivare vårdmetoder, ökad tillfredsställelse bland både vårdtagare och personal, eller nya sätt att använda teknologi för att förbättra vården. Kriterierna för nominering är tydliga och syftar till att identifiera projekt som verkligen har gjort skillnad.

Queen Silvia Nursing Award grundades 2012 av organisationerna Swedish Care International och Forum For Elderly Care. Den första vinnaren – en sjuksköterskestudent från Röda Korsets Högskola – tillkännagavs 2013. Idag finns det sammanlagt 50 vinnare av Queen Silvia Nursing Award runt om i världen. Queen Silvia Nursing Award uppmuntrar sjuksköterskor, undersköterskor och studenter inom dessa yrken att bidra med sina idéer och innovationer för att förbättra kvaliteten på vården för äldre och personer som lever med demens.

Svenska sjuksköterskor, sjuksköterskestudenter, undersköterskor och undersköterskestudenter kan mellan 1 september och 1 november fortfarande själv ansöka om Queen Silvia Nursing Award för 2024, såsom varit möjligt sedan 2013. Ansökningsperioden kommer att pågå parallellt med denna nomineringsprocess för svenska kommuner. 

“Det är viktigt att synliggöra sjuksköterskor och undersköterskors ledarskap, inte minst när det kommer till området äldre och personer som lever med demens. Sjuksköterskor och undersköterskor som deltar i omvårdnadsarbetet blir många gånger ett språkrör för den som vårdas, initiativ som kommer från dessa yrkeskategorier är därför oftast väl genomtänkta och förankrade i verkligheten. Den som har identifierat ett problem eller en möjlighet och sedan haft kraft, mod och ork att förverkliga den har visat viktiga ledaregenskaper som är värda att uppmärksamma.” säger Birgitta Wilén, Social Media and Content Coordinator of the Queen Silvia Nursing Award.  

Riktlinjer och information:

  • ​Svenska kommuner kommer ha möjlighet att lämna in nomineringar när som helst mellan 1 april och 1 november 2024. Den nominerade måste vara en sjuksköterska eller undersköterska.
  • En (1) nominering per svensk kommun.
  • Du kan nominera en person som drivit genom ett projekt i din egen eller någon annan  kommun.
  • Nomineringen kan komma från en enskild representant inom din kommun. Dock föreslår vi att ni samlar de teammedlemmar som ansvarar mest för äldreomsorg och demensvård för att besluta vilka projekt som är värda er kommuns nominering. 
  • Det finns inga kostnader kopplade till nomineringsprocessen.
  • Du är välkommen att nominera ett projekt som drivs av en privat, ideell eller offentlig organisation. Dock måste det drivas av en undersköterska eller sjuksköterska, och måste vara kopplat till vårdkvaliteten för äldre och personer som lever med kognitiv sjukdom.
  • En preliminär gallring av alla nomineringar och ansökningar kommer att ske i början av november 2024 av Queen Silvia Nursing Award.
  • En andra gallring kommer att ske i mitten av november 2024 av den svenska partnergruppen för Queen Silvia Nursing Award.
  • Finalister kommer att tillkännages i slutet av november 2024.
  • Presentationer av finalisterna kommer att äga rum i början av december 2024.
  • Tillkännagivandet av svenska vinnare kommer att ske fredagen den 20 december 2024 för att sammanfalla med H.M. Drottningens födelsedag.

För att få ett nomineringsformulär för din kommuns räkning, vänligen kontakta nominering@queensilvianursingaward.se

För mer information, vänligen kontakta:
Sophie Lu-Axelsson
+46 72 246 1096

Swedish Care International (SCI) är en Stockholmsbaserad organisation som drivs av engagemang i globala demografiska förändringar och den ökande förekomsten av demens i våra samhällen. SCI är en av de medgrundande organisationerna till Queen Silvia Nursing Award, Dementia Forum X och Geras Solutions.

Taggar:

Atea vård Vårdförbundet omsorg Nordnet Oriflame Drottning Silvia äldreomsorg Attendo BioArctic sjuksköterska Hemsö Sjuksköterskor äldrevård alzheimers disease demensvård undersköterska Stiftelsen Silviahemmet undersköterskor svensk sjuksköterskeförening demensomsorg social omsorg Vironova Medicover Svenskt demenscentrum GoesArt sjuksköterskestudent Johanniterorden  Geras Solutions Vårdväskan

Continue Reading

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.