Speqtas försäljning av Affilijet har idag slutförts

| 30 juni, 2022 | 0 kommentarer

Som tidigare meddelats har Speqta AB (publ) (”Speqta”) ingått avtal med Rocket Revenue AB (”Rocket Revenue”) om försäljning av verksamheten Affilijet genom avyttring av samtliga aktier i dotterbolaget Affilijet Operations AB (”Transaktionen”). Tillträde i Transaktionen har ägt rum idag och Speqta har erhållit ca. 11,1 mkr kontant (10 mkr på en kontant och skuldfri basis).

Affilijet har en ledande position inom jämförelsetjänster online och specialister på SEO marknadsföring. Affilijets största verksamhet är att driva jämförelsetjänster inom lån, kreditkort, rabattkoder och elavtal genom mediahussamarbeten med svenska Expressen, en del av Bonnier News, (t.ex. https://lanapengar.expressen.se), norska Nettavisen (t.ex. https://www.nettavisen.no/kredittkort), norska Dagbladet och finska Ilta-Sanomat. Affilijet är idag sju anställda. I Affilijet Operations AB ingår även Outletsverige and Kampanjjakt.
 
Tillträde i Transaktionen har ägt rum idag och Speqta har erhållit ca. 11,1 mkr kontant (10 mkr på en kontant och skuldfri basis).

Rocket Revenue är ett av Nordens snabbast växande bolag inom digital marknadsföring och hjälper idag över 150 kunder att driva lönsam tillväxt via Paid Social, Google och andra digitala plattformar. Bolaget har funnits sen 2015 och har cirka 150 mkr omsättning före uppköpet av Affilijet. 

Speqtas VD Fredrik Lindros kommenterar:
”Vi önskar Affiljet stort lycka till hos sina nya ägare, som vi känner blir ett bra hem för dem att fortsätta sin tillväxtresa hos. För köpeskillingen kommer Speqta fortsätta att investera i Adtech och Bidbrain som tidigare kommunicerats.”

Speqta har tidigare kommunicerat att strategiska översynen är slutförd och innebär att Speqta nu helt fokuserar på marknadsföring för e-handel och den AI-baserade budgivningen med SaaS-tjänsten Bidbrain. Tidigare har även Rahalaitos och Vinklubben (inkl Mytaste och Matklubben) avyttrats.
 
Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 30 juni 2022 klockan 16:00 CET.

För mer information:
Fredrik Lindros
VD, Speqta AB (publ)
[email protected]
+46 723 10 66 66
 
Om Speqta
Speqta är ett adtech-bolag som erbjuder trafikgenererande tjänster inom e-handel med hjälp av data och AI. Bolaget har två produkter; affiliatenätverket Shopello och SaaS-tjänsten Bidbrain och är listat på Nasdaq First North Premier Growth Market I Stockholm under namnet “speqt”. Bolagets Certified adviser är Västra Hamnen Corporate Finance AB, telefonnummer: +46 40 20 02 50, epost: [email protected].
 
www.speqta.com

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.