Storytel passerar milstolpen 1 miljon betalande kunder i Norden

| 21 juli, 2021 | 0 kommentarer

Storytel passerar ännu en milstolpe på sin starka globala tillväxtresa. Den 20 juli 2021 noterade ljud- och e-boksföretaget över 1 000 000 betalande abonnenter i Norden.

Den 7 juli presenterade Storytel sin abonnent- och intäktstillväxt för det andra kvartalet 2021. Med bland annat ett genomsnitt på 1 626 900 betalande kunder för kvartalet och en helårstillväxt i Norden på 150 300 jämfört med motsvarande kvartal förra året, överträffades den prognos för den nordiska abonnenttillväxten som tidigare lämnats. 

 Idag kan Storytel berätta att företaget passerat ytterligare en milstolpe på företagets expansions- och tillväxtresa. Den 20 juli bröt företaget miljonvallen för antalet abonnenter i Norden.

– Storytel föddes för 15 år sedan och är idag synonym med växande bokmarknader i Norden. Jag är glad och otroligt tacksam för engagemanget och den fantastiska respons som Storytel får varje dag från våra bok- och berättelseälskande användare. Det sporrar oss verkligen i vår övertygelse att investera i, utveckla och tillgängligöra de attraktivaste, mest fängslande och bästa läsupplevelserna för alla målgrupper tillsammans med författare, förlag och våra lyssnare och läsare, säger Åse Ericson, Nordenchef på Storytel.

Storytel grundades 2005 och blev en digital pionjär på den starkt växande globala ljudboksmarknaden. Idag är företaget nordisk marknadsledare och en av världens största streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, med totalt över 500 000 titlar i tjänsten. Storytel är lanserad på 25 marknader i världen och avser att vara tillgänglig på över 40 marknader i slutet av 2023. 

Storytel – från 2005 till idag:

2005 Jonas Tellander, VD för Storytel, och Jon Hauksson grundar ljudbokstjänsten Bokilur, som sedermera ska komma att bli Storytel.

2009 Den globala bankkrisen har skakat världen. Storytels VD Jonas Tellander medverkar SVT:s “Draknästet” där finansiering säkras för fortsatt offensiv satsning.

2011 Den första Storytel-producerade ljudboken kommer ut på marknaden.

2016 Storytel förvärvar Norstedts, Sveriges näst största förlagsgrupp. I Danmark köper Storytel ljudbokskonkurrenten Mofibo. 

2017 Storytel förvärvar People’s Press, Danmarks fjärde största förlag.

2018 Storytel börjar sälja den egna läsplattan Storytel Reader och fortsätter sin starka internationella expansion med lanseringar på sex nya marknader. Storytel noteras på Nasdaq First North.
 
2019 I augusti passerar Storytel en ny milstolpe: en miljon betalande abonnenter. I september förvärvas Finlands tredje största förlag, Gummerus Kustannus. Expansionen fortsätter till bland annat Brasilien, Tyskland och Sydkorea.

2020  Storytel förvärvar den konkurrerande tjänsten Kitab Sawti i Mellanöstern och skapar världens största ljudbokserbjudande på arabiska. Storytel ökar även sin närvaro i Asia Pacific-regionen och i Europa genom lanseringar i Thailand och Belgien. Storytel förvärvar den israeliska ljudbokstjänsten iCast, samt 80 procents majoritetsandel i det nordiska ljudboksproduktionsbolaget EarSelect. 

2021 Storytel passerar milstolpen 1,5 miljoner betalande abonnenter. Storytel förvärvar det finska förlaget Aula & Co samt en 70-procentig andel i det svenska förlagshuset Lind & Co. Storytel-appen går live i Israel, Egypten och Saudiarabien. Storytels ledningsgrupp består idag av 60 procent kvinnor och 40 procent män. 

FNCA Sweden AB är bolagets certified adviser. FNCA kan nås på [email protected] samt 08-528 00 399. 

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Dan Panas, Head Global Communications & PR, Storytel
Tel: +46 70 186 52 90
Email: [email protected]   

Om Storytel

Storytel är en av världens största abonnerade streamingtjänster för ljudböcker och e-böcker, och erbjuder lyssning och läsning av mer än 500 000 titlar i tjänsten globalt. Vår vision är att göra världen till en mer empatisk och kreativ plats, genom fantastiska berättelser som kan delas och uppskattas av vem som helst, var som helst och när som helst. Storytels streamingverksamhet verkar under varumärkena Storytel och Mofibo. Storytels förlagsverksamhet består av ljudboksförlaget StorySide, samt välkända nordiska förlag som Norstedts Förlagsgrupp, People´s Press och Gummerus. Storytel finns idag på 25 marknader och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.