Succé för eCarExpo – rekord i premiärer och nöjda besökare

| 2 maj, 2022 | 0 kommentarer

eCarExpo på Friends Arena i Stockholm fick ett succéartat mottagande av besökare och utställare i Valborgshelgen. 13 545 besökare tangerade det tidigare rekordet, och nästan 4 000 gäster på fredagens branschdag är ett nytt suveränt rekord för eCarExpo. Dessutom följde 3 000 personer seminarier och debatter live via hemsidan.

    

Det var tjockt av folk framför utställarmontrarna när täckena drogs av från alla Världs-, Europa- och Sverigepremiärerna på eCarExpo.

För första gången fick en mässpublik se konceptbilen Audi A6 Avant e-tron. Det var Europadags för en ovanligt läcker vision av framtidens hållbara elektriska sportbil i form av Polestar O2. Och världens kanske första flygande elbil som ska komma i produktion, kinesiska XPENG 2.

Många fler elbilar premiärvisades. Totalt omkring 20 nyheter presenterades varav 13 rena bilpremiärer. Intresset var därför påtagligt stort från media med över 90 ackrediterade journalister till mässan.

Trots Valborgsmässofirande och vårsol kom 13 545 besökare till eCarExpo för att se, höra och köra allt nytt om elbilar och laddning. Redan fredagens branschdag lockade rekordmånga besökare, totalt 3 780 gästade mässan på branschdagen. Fler än 3 000 personer följde mässan digitalt och sammanlagt 8 500 unika besökare tog del av de olika livestreamade seminarieinslagen, en siffra som kommer att stiga eftersom allt finns att se i efterhand på hemsidan.

För konsumenten betyder eCarExpo en fantastisk möjlighet att skaffa sig djupare kunskap om elbilar, laddning och elbilsägande. Inte minst fick publiken möjlighet att provköra och jämföra marknadens elbilar. Ett 40-tal helt nya elbilar kunde testköras både på en inomhusbana runt Friends Arena och på en slinga i Solnatrafiken.

Därför blev också årets eCarExpo på Friends Arena den bästa elbilsmässan hittills i sin sexåriga historia, ansåg publiken. I en besökarundersökning på eCarExpo under helgen gav 96% av besökarna mässan höga eller mycket höga betyg, och bara tre procent var tveksamma till om man skulle återkomma nästa år.

–Det är aldrig lätt att följa upp en smash hit som 2020 med en lika stark uppföljare, men med uthållighet och ett makalöst innehåll från våra utställare är vi oerhört glada att konstatera att resultatet av årets elbilsmässa är superstarkt, säger Gunnar Dackevall, vd och grundare av eCarExpo.

  

För mer information och ackreditering, kontakta: Presschef Lars-Ola Nordqvist, +46 70 689 1120, [email protected], http://www.ecarexpo.se.

Fakta om eCarExpo:

eCarExpo är Nordens ledande mässa om mobilitet, laddbara bilar och laddning för elbilar. Den arrangeras 2022 på Friends Arena i Stockholm den 29 april–1 maj, i Köpenhamn den 28–30 oktober och i Göteborg den 2–4 december.

eCarExpo är en mötesplats och framtidsmässa för industri och konsumenter, med elbilar, elcyklar, produkter och tjänster för energi och elbilsladdning. Mässan ger besökaren svar på allt man behöver veta om omställningen till bilar med eldrift. Den vill visa att elbilen är en lika lustfylld upplevelse för bilägare och bilentusiaster som att den förbättrar miljön och våra beteenden för en hållbar värld.

Arrangör är eLife/PT Umbrella i partnersamarbete med branschorganisationen Mobility Sweden, tidningen Elbilen, samt företagen Defa, Garo och MoveAbout.

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.