Svenskt Friluftsliv delar för andra året i rad ut 50.000kr på årets Tankesmedja för friluftsliv – ett pris som ska komma de lokala friluftsorganisationerna till del!

| 16 maj, 2019 | 0 kommentarer

För andra året i rad delar Svenskt Friluftsliv ut – 50.000kr till vinnaren av Sveriges friluftskommun 2019. Årets vinnare är Olofströms kommun och syftet med pengarna är att de ska komma de lokala friluftsorganisationerna till del i den kommun som koras till årets friluftskommun. 

 – Friluftsaktiviteterna och engagemanget kommer ofta ifrån de ideella föreningarna. Vi vill därför uppmuntra kommunerna att ge så bra förutsättningar som möjligt, så att det lokala friluftslivet utvecklas, säger Ulf Silvander generalsekreterare för Svenskt Friluftsliv.

Priset har delats ut ikväll på den årliga konferensen Tankesmedja för friluftsliv som äger rum i Kristianstad.   

Svenskt Friluftsliv är en paraplyorganisation för 26 ideella friluftsorganisationer i Sverige som tillsammans har 1,6 miljoner medlemmar, varav ca 300 000 är barn och ungdomar. Tillsammans består organisationerna av närmare 9 000 lokala- och regionala föreningar. Svenskt Friluftsliv företräder de ideella friluftsorganisationerna i Sverige och är talesperson gentemot regering, riksdag och myndigheter.  

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *