Tänderna har betydelse för uppkomst av psykiska och neurologiska symtom

| 20 november, 2017 | 0 kommentarer

må, nov 20, 2017 09:00 CET

Tänder lagade med amalgam och andra metaller orsakar många sjukdomar. Om läkare lär sig titta på patientens tandstatus skulle många besvär undvikas.

I en intervju berättar Margaretha Molius om sin erfarenhet av risker med amalgam och andra tandfyllningar. Hon menar att många psykiska och neurologiska besvär, särskilt bland äldre, inte skulle finnas om läkare noga undersökte patientens tänder.

– De som har Alzheimer och andra neurologiska sjukdomar har ofta en kombination av olika metaller i tänderna. Det är exempelvis inte ovanligt med guld ovanpå amalgam, metallstift, rotfyllningar och ibland även titanimplantat.  En förfärligt smörja av metaller som tandläkarna satt in i munnen på folk. Mellan metallerna uppstår galvaniska strömmar, vilket orsakar störningar i kroppen och mängder av symtom.

Margaretha Molius säger i intervjun att man istället för mediciner  borde börja  med att plocka bort kvicksilverläckande fyllningar och olika  metallkonstruktioner. Själv har hon haft många symtom relaterade till kvicksilver som hon fått i sig som tandsköterska och via amalgamfyllningar. Hon har varit en av de mest drivande personerna för att få till stånd ett kvicksilverförbud i tandvården i sin egenskap av ordförande för Tandvårdsskadeförbundet

Det värsta anser hon är att läkarna inte förstår att tänderna har enormt stor betydelse för hälsan. De tittar förbi tänderna och funderar inte över vad de är lagade med eller om det finns rotfyllningar eller allvarlig parodontit

–  Kvicksilver är ett känt gift som i första hand går på psyket. Vi hade inte behövt ha den stora bristen på psykiatriker om vi hade stoppat amalgamet tidigare, konstaterar Margaretha Molius.
Redan 1987 stod det klart för Socialstyrelsen att amalgam var ett ur ”toxikologisk synpunkt olämpligt material”. Ändå dröjde det till 2009 innan amalgam togs bort i tandvården.

Se intervjun via länken nedan

http://almanova.eu/molius-om-amalgamsjuka/

Kontakta
Margaretha Molius på tel 070 -597 6327 för mer information

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *