Tanalys

Truecaller har utsett Ben Zhang till Chief Business Officer

Truecaller har rekryterat och utsett Ben Zhang till Chief Business Officer (CBO). Ben tillför omfattande erfarenhet från arbete med tillväxtbolag både ur ett affärs- och företagsutvecklingsperspektiv. Som CBO kommer Ben omedelbart att fokusera på och ansvara för den global användartillväxten. Han kommer också att ha ansvar för långsiktiga intäktsutvecklingsinitiativ och delta i arbetet med att undersöka strategiska investeringar och partnerskapsmöjligheter. Ben kommer att ingå i Truecallers ledningsgrupp.

Innan Ben anslöt till Truecaller var han ansvarig för det strategiska utvecklingsteamet för Sequoia Capital Indien och Sydostasien. Som en del av sin roll på Sequoia Capital var han en viktig deltagare i förberedelsen för Truecaller börsintroduktion under 2021. Ben hanterade också strategisk utveckling och kapitalanskaffning för många av de mer än 200 företagen i Sequoias portfölj inom sektorer som digitala konsumentbolag, SaaS, Fintech, Healthcare mfl. Innan sin roll på Sequoia Capital var Ben ansvarig på KKR Capstone Asia, medgrundare och COO för en digital rese-startup i Kina som heter Airizu, och konsult för Bain & Company. Ben har en MBA-examen från University of Chicago Booth School of Business och kandidatexamen i elektroteknik och ekonomi från Brigham Young University.

 

”Med Ben får vi ett utmärkt tillskott till vårt team. Hans erfarenhet från att driva tillväxt i globala företag inom många olika sektorer kommer att vara en stor tillgång för oss. Under det senaste året har vi fokuserat på att bygga mer kunskap och erfarenhet inom Bens ansvarsområde. Med Ben adderar vi en stark ledare och ett stort kunnande om hur vi kan accelerera tillväxten inom olika aspekter av verksamheten och det kommer också göra oss ännu mer KPI-fokuserade.”, säger Alan Mamedi, VD och medgrundare.

 

”Jag är väldigt exalterad och ödmjuk över att få chansen att ansluta till Truecaller, en marknadsledare som verkligen är exceptionella på att skapa värde för sina användare. Det finns en betydande potential för Truecaller att fortsätta sin fantastiska användartillväxt med fortsatt stark lönsamhet och ännu viktigare att vara varumärket som möjliggör tillförlitlig och trygg kommunikation för de hundratals miljoner kommande användare. Jag ser fram emot att vara med och bidra till Truecaller-familjen”, säger Ben Zhang, CBO för Truecaller.

 

För mer information, kontakta gärna:

 

Andreas Frid, Head of IR & Communication

+46 705 290800
andreas.frid@truecaller.com
 

Om Truecaller:

Truecaller är den ledande globala plattformen för att verifiera kontakter och blockera oönskad kommunikation. Vi möjliggör trygga och relevanta konversationer mellan människor och gör det effektivt för företag att nå konsumenter. Bedrägerier och oönskad kommunikation är vardag i digitala ekonomier och tillväxtmarknader i synnerhet. Vårt uppdrag är att skapa tillförlitlig kommunikation. Truecaller är en naturlig del av den dagliga kommunikationen för mer än 320 miljoner aktiva användare, har laddats ned en halv miljard gånger och har identifierat och blockerat omkring 38 miljarder oönskade samtal under 2021. Med huvudkontor i Stockholm sedan 2009, är vi ett entreprenöriellt företag som leds av medgrundarna och en mycket erfaren ledningsgrupp. Truecaller är noterat på Nasdaq Stockholm sedan 8 oktober 2021. För mer information besök gärna corporate.truecaller.com.

Exit mobile version