UHU blir först i världen med Svanenmärkt limstift

| 17 maj, 2022 | 0 kommentarer

UHU, ett varumärke ägt av Bolton Adhesives erbjuder lim av premiumkvalitet i mer än 125 länder. Hållbarhet är ett kärnvärde hos Bolton Adhesives, vilket återspeglas i Boltons We Care program och den kontinuerliga ambitionen att utveckla innovativa, hållbara produkter över hela världen. Den senaste bedriften är certifieringen av UHU stic ReNATURE med den nordiska Svanenmärkningen, vilket gör den till det första limstiftet i världen att erhålla den certifieringen.

Limstiftet har klarat Svanens tester både vad gäller funktion och kemikalieinnehåll samt andelen förnybar råvara i behållarens material. Svanenmärkningen ska inspirera till åtgärder för en hållbar konsumtion av produkter som har en gynnsam inverkan på miljön.

UHU stic ReNATURE vrldens frsta Svanenmrkta limstift med vxtbaserad behllare Marknaden fr limstift vxer och hllbarhetsarbetet r mycket viktigt

Trots digitalisering och minskad pappersanvändning ökar försäljningen av limstift, säger Michel Berkes, Director of International Sales på Bolton Adhesives och UHU, ett av kärnvarumärkena i Bolton Adhesives portfölj. I dessa tider av digitalisering har behovet av hantverk som en motvikt successivt ökat, då människor vill uttrycka sin kreativitet både i skolan och hemma. Att göra detta på ett hållbart sätt är en hjärtefråga hos dagens konsumenter, särskilt i de nordiska länderna.

Michel Berkes Director International Sales UHU

En utmaning gällande hållbarheten kring limstift har under lång tid varit plasten som finns i behållaren och korken. Även om själva limmet består av 98 procent naturliga råvaror kräver det hårt arbete att byta ut den fossila plasten i limstiftets behållare och kork utan att kompromissa med kraven på funktion och säkerhet.

UHU stic ReNATURE är resultatet av ett pågående FoU arbete för att öka andelen förnybar råvara i plastmaterialet. Behållaren innehåller i dagsläget cirka 58 procent bioplast, det vill säga växtbaserade råvaror i form av polyeten från sockerrör, vilket ger fördelen av minskade CO2-utsläpp och minskad användning av fossila resurser som i slutändan har en positiv miljöpåverkan. Ambitionen är att öka andelen förnybar råvara ytterligare.

Ulf Eriksson, är produktspecialist på Miljömärkning Sverige AB som driver den nordiska Svanenmärkningen i Sverige. Han är mycket nöjd med att kunna godkänna det första Svanenmärkta limstiftet i världen efter en lång testprocess som bland annat inkluderat besök på fabriken i Tyskland där limmet tillverkas. För den europeiska marknaden betyder produktion i Tyskland korta transportvägar jämfört med asiatiska produkter.

UHU har satsat stort på en mer hållbar produkt och skött det med elegans vad gäller limstiftet. Ett premiumstift som uppfyller både Svanens strikta kemikaliekrav på själva limmet och den höga halten av ickefossil råvara i plastdelarna. Det visar god kvalitet i tester av funktionen. Detta är viktigt eftersom hållbarhet inte får kompromissa med kvaliteten. Vi hoppas att återförsäljare och inköpare drar nytta av Svanen och gör skillnad, säger Ulf Eriksson, rådgivare på Miljömärkning Sweden AB.

Nordic Swan Ecolabel

Stort värde sätts på Svanen utöver de europeiska miljömärkningarna som limstiftet UHU stic ReNATURE redan erhållit. UHU:s produktion sker i Bühl, en stad i Baden-Württemberg och distribueras i Sverige av BIC Nordic, som levererar produkter som ingår i upphandlingar som bolagets B2B kunder har. Hållbarhet är ett stort fokus inom BIC:s organisation, och har under 15 år varit en röd tråd i deras FoU, tillverkning, produkter och förpackningar.

På detta sätt ger Svanenmärkningen av UHU stic ReNATURE många barn i Sverige möjlighet att använda Svanenmärkt lim i sitt skolarbete, säger Mathias Freiholtz, VD BIC Nordic AB. I Norden är vi kända för vårt starka engagemang för hållbarhet och vår önskan att leva i harmoni med naturen och jordens resurser. Vi vill profilera UHU stic ReNATURE här, och vi betraktar den nordiska Svanenmärkningen med dess långa och krävande granskningsprocess som det ultimata erkännandet av att UHUs ansträngningar inom hållbarhet bär frukt.

För ytterligare information eller kontakt med talespersoner vänligen kontakta:

Ulf Eriksson, Advisor Miljömärkning Sverige AB,
ansvarig för Svanenmärkningen UHU stic ReNATURE

T: +46 8-55 55 24 44
E: [email protected]

Elma Sabanovic, mediekontakt för UHU Sverige och Norden
T: +46 723 18 49 49
E: [email protected]

Om UHU

UHU är ett varumärke som tillhör Bolton Adhesives och är en del av Bolton Group. Här kombineras ledande limmärken som UHU, Bison och Griffon till en strategisk enhet. Designad för att möta sina kunders behov, utvecklar Bolton Adhesives högkvalitativa produkter som uppfyller alla limbehov, oavsett om det är hemma, på kontoret, i skolan och för gör-det-själv och professionella ändamål. Bolton Adhesives marknadsför framgångsrikt sina produkter i över 125 länder världen över. För mer information, besök www.uhu.com eller www.boltonadhesives.com.

Taggar:

Kategori: Marknadsnyheter

Om skribenten ()

Tanalys är en sajt för investerare som med teknisk analys vill förbättra sin trading. Tanalys erbjuder teknisk analys från flera ledande analytiker, samt nyheter och utbildningar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.